Stigla vrijedna donacija Zagrebačke županije

Ove godine je Zagrebačka županija preko Crvenog križa Zagrebačke županije za svih osam društava Crvenog križa ovog područja odvojila preko 185.000,00 kuna, za potrebe opremanja Posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala Crvenog križa. Prema mogućnosti i potrebama svako društvo je dobilo određenu količinu opreme. Crveni križ Dugo Selo tako je dobio pomagala vrijedna preko 23.000,00 kn.

Prošli tjedan obavljena je službena primopredaja kojoj je prisustvovao predsjednik GDCK Dugo Selo Josip Svibovec, dok je ovih dana oprema stigla i u skladište Crvenog križa.

Posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala i opreme djeluje već duži niz godina, a samo ove godine posudbom je pomogla 36 obitelji. Uz ovu novopristiglu opremu Posudionica ima na raspolaganju: 15 bolničkih kreveta, 4 invalidskih kolica, 8 wc stolica “princeza”, 10 hodalica sa i bez kotača, 6 antidekubitalnih madraca, te određeni broj štaka, invalid. štapova, nastavaka za wc, nepromočivih plahta, pelena, te razne druge medicinske i ortopedske opreme i pomagala.

„Pomagala je moguće BESPLATNO posuditi na rok od šest mjeseci, te je od velike pomoći svim bolesnicima koji se nađu u hitnoj potrebi. Do sada je zbog velikog interesa postojala i lista čekanja za neka pomagala, koja će se smanjiti ovom donacijom. Sve ostale informacije mogu se dobiti pri Crvenom križu Dugo Selo. Na ovoj vrijednoj donaciji zahvaljujemo Zagrebačkoj županiji i Društvu Crvenog križa Zagrebačke županije“, poručuju iz CK Dugo Selo.

gdck_posudionica_donacije__0

gdck_posudionica_donacije__01gdck_posudionica_donacije__1gdck_posudionica_donacije__2

gdck_posudionica_donacije__3

gdck_posudionica_donacije__6

 Skip to content