Suradnja Grada i Centra za socijalnu skrb: Javni radovi u Perivoju grofa Draškovića

U Perivoju grofa Draškovića danas se, u sklopu javnih radova, odvijalo više komunalnih aktivnosti. Javne radove pokrenuli su Centar za socijalnu skrb i Grad Dugo Selo.

„Intencija javnih radova je poticanje radne aktivacije nezaposlenih radno sposobnih korisnika socijalne pomoći, pokrenuti su suradnjom Centra i Grada, a sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi“, pojasnila je Jadranka Robić stručna suradnica gradskog Upravnog odjela za prostorno uređenje,zaštitu okoliša, komunalno i stambeno gospodarstvo. Korisnici socijalne naknade radeći za opće dobro „vraćaju“ državi dodijeljenu pomoć. Grad stoga nema troškova, a osigurava im užinu, vodu, alat te zaštitnu opremu. Oni koji se odazovu na javne radove, mogu sudjelovati najmanje trideset, a najviše devedeset sati mjesečno. Nakon toga, formiraju se nove ekipe koje se uvode u radove. Ovi će trajati šest dana, uključeno je devet osoba koje su radile na održavanju javnih površina. Raskrčen je rubni dio Perivoja te su očišćeni rubnjaci uz Domobransku ulicu. Javni radovi nastavit će se, ovisno o potrebi i vremenskim uvjetima.

Hrvatski vitezovi obnavljaju dječja igrališta

U radovima za opće dobro duže vrijeme sudjeluje i dugoselska udruga Hrvatski vitezovi – ratni veterani 1991. Također danas, desetak članova obnavljalo je dječje sprave i klupe u omiljenom gradskom parku. Sprave su dobile novu boju, a stare hrastove klupe su restaurirane i premazane zaštitnim lakom. „Akciju obnove dječjih igrališta pokrenuo je Grad. Na gradskom području je 16 igrališta, bili smo već na područjima svih Mjesnih odbora. Nakon Perivoja, ostaje nam još za urediti sprave u parku Ivane Brlić Mažuranić“, rekao je predsjednik Vitezova Damir Mesić.Skip to content