Search
Close this search box.

Sve o Starim jelima z Dugoga Sela na zasebnoj web stranici

Sve potrebne informacije o predstojećoj međunarodnoj kulturno-gastronomskoj manifestaciji „Stara jela z Dugoga Sela“ možete pronaći na zasebnoj web stranici – www.starajela.dugoselska-kronika.hr

Svi posjetitelji, kao i sudionici, na stranici mogu pronaći u detalje razrađen program događanja tijekom dva dana održavanja manifestacije, dok organizatori, Pučko otvoreno učilište Dugo Selo, za sva dodatna pitanja stoje na raspolaganju.

U tijeku su prijave za Martinsku kotlićijadu – tako da pozivamo ekipe koje to još nisu učinile – da to učine što prije. Sve o pravilima i propozicijama natjecanja možete pronaći na gore navedenoj web stranici. Prijave će se primati zaključno sa sutrašnjim danom, 26. rujnom.

Popularna gastro manifestacija Dugog Sela, i šire okolice – „Stara jela z Dugog Sela“ održat će se ove subote i nedjelje, 29. i 30. rujna, u centru grada, u Kolodvorskoj ulici koja će tom prilikom biti zatvorena za promet automobila i otvorena za mnogobrojne štandove na kojima će svoju gastro ponudu imati domaći i strani izlagači te otvorenu pozornicu na kojoj će, tijekom cijelog trajanja manifestacije, nastupati brojni izvođači.

Dvodnevna manifestacija počet će u 10,00 sati najljepšom Promenadom – od dugoselske fontane do vure – u kojoj će u narodnim nošnjama sudjelovati članovi KUD-ova, uz pratnju Dugoselskih mažoretkinja i Limene glazbe – a samo svečano otvorenje planirano je 10,30 sati kod pozornice. Potom će uslijediti nastup Limene glazbe KUD-a Preporod, uz nastupe sedam kulturno-umjetničkih društava. S otvorenjem započinje gastro natjecanja u pripremi Martinske kotlićijade, a svi posjetitelji već od jutarnjih sati mogu na brojnim štandovima kušati i usporediti jela raznih međunarodnih kuhinja – ove godine iz Brazila, Južne Koreje, Mađarske, BiH te iz različitih hrvatskih regija, sve u sklopu „Po pol vure gastrokulture“.

Tijekom dana pripremat će se pohani šaran, grah, juneći gulaš, fiš paprikaš koji će za posjetitelje biti ponuđen uz prethodnu kupnju prigodnih, već svima dragih, zdjelica. U podne sekcija Veterana KUD-a Preporod pripremila je otvorenje Izložbe starih fotografija „Život kroz crno-bijeli objektiv“ u prostoru Male galerije u Kolodvorskoj ulici. Preporučamo svima ovo nostalgično putovanje starim Dugim Selom, uz evociranje dragih uspomena i ljudi našeg grada. Od 15,00 do 16,00 sati organiziran je Izbor najboljeg domaćega vina po kriteriju Martinskih biškupa. Potom će uslijediti natjecanje u ocjenjivanju najboljeg Martinskog menija pod nazivom „Guska, gulaš, gibanica“ kojeg će voditi gastro znalac – Tomislav Špiček, etablirani hrvatski kuhar, počasni član Hrvatske kulinarske Akademije. Voditelji subotnjeg programa manifestacije bit će Jan Kerekeš i Vid Balog, a kao gosti najavljeni su Vedran Mlikota, Slaven Knezović i Ana Marija Stančerić.

U 18,30 sati planiran je nastup KUD-a Kalinka iz Čakovca, nakon kojih je najavljen nastup Tamburaškog sastava „Logos koji će najaviti glavni koncert – TS „Najbolji hrvatski tamburaši“. Po završetku koncert TS Logos zabavljat će goste do 24,00 sata.

Nedjelja počinje u 10,00 sati Dugoselskim fruštikom – a u ponudi će se naći žganci, kukuruzna kaša, jagli, kuhani kukuruz. Do podneva na pozornici je planiran nastup PK lana, Plesnog centra Dugo Selo, a nakon toga svoj repetoar predstavit će Vokalni ansambl Duga i Zborovi umirovljenika.

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo u nedjelju će biti organizirana tradicionalna Likovna kolonija likovnih umjetnika Zagrebačke županije. Ove godine planirana je kiparska kolonija, tehnika “raku” koja će okupiti desetak sudionika. Tema je prigodna – Etno i kulinarstvo.

Od 14,00 sati za sve ljubitelje pive bit će organiziran Festival craft pivovara tijekom kojeg će osim mogućnosti degustiranja craft pive četiri pivovara bit će organiziran i zanimljiv program uz nastup banda (radionica kuhanja pive kod kuće; pivske igre; natjecanje u jedenju ljutih papričica, itd.)

Tijekom dva dana manifestacije najmlađi će se moći zabaviti na radionici i provozati turističkim vlakićem Bubijem. Svi koji cijene starine moći možda nešto pronaći za sebe na Sajmu antikviteta. Ako je suditi po onoj „ljubav ide kroz želudac“, Dugo Selo će biti centar dobrog raspoloženja i pozitivne energije 29. i 30. rujna. Stoga, najte ostati gladni, dojdite na „Stara jela z Dugog Sela“.

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content