Svečano otvoren novi prostor udruge ADHD I JA

Udruga ADHD I JA uselila je u novi prostor obilježivši tako i 12 godina svog rada i postojanja. Na svečanom otvorenju održanom 5.lipnja predsjednica Sandra Geri zahvalila je svima na suradnji i pomoći osvrnuvši se na dosadašnja postignuća. Udruga je djelovala u prostoru na Arkusovom trgu 8 i pol godina. Nakon prodaje neophodno je bilo naći novu lokaciju. Novi, manji prostor, na adresi J.Zorića 23, su uredili i s radom započeli još prošli tjedan. U sadašnjih 100 m2 smješteni su kabineti logopeda i psihologa te uredske prostorije.

„Imamo jednog psihologa i jednog logopeda. U udruzi je trenutno 57 djece i 51 roditelj. U 12 godina rada, kroz udrugu je prošlo 810 djece i 556 roditelja. Mnogima smo pomogli, radili razne humanitarne akcije, radionice, predavanja… Sada smo ostali samo na usluzi pružanja psihosocijalne podrške pri Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike. Ovo je puno manji prostor, no to ne znači da ćemo manje raditi, jednakom snagom idemo prema naprijed“, kazala je Sandra Geri pozdravljajući brojne uzvanike, članove udruge te suradnike.

Među njima je bio bivši predsjednik RH Ivo Josipović, inače počasni član Udruge. „Zadivljen sam energijom i upornošću, srećom koju ste pružili djeci i njihovim roditeljima. Nadam se da ćete i dalje pružati ruku pomoći svima kojima je to potrebno, posebno djeci“, naglasio je Josipović. Okupljenima se obratio i zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić kazavši kako će se kvalitetan rad nastaviti i u ovom prostoru.

Zadovoljstvo, što je pronađen adekvatan prostor odgovarajućih materijalno-tehničkih uvjeta i time nastavljen rad, izrazila je zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić. „Grad će u obliku donacije udruzi pokrivati troškove najma te je Udruga, zbog svog humanitarnog karaktera, oslobođena plaćanja komunalne naknade. Nama je izuzetno važno razvijanje svih organizacija civilnog društva. Udruga ADHD I JA pokazala je kroz godine razlog svog postojanja. Ima mnogo korisnika, radi preko Ministarstva pružajući pomoć osjetljivoj populaciji. Nadam se da će njen rad biti uspješan kao i do sada“, izjavila je Kokot Bambić. Čestitke na prijašnjem radu i budućem djelovanju uputila je i gradska vijećnica Vedrana Dragičević Borovec. „Kada je došlo do prodaje prostora i nemogućnosti funkcioniranja udruge, Sandra je putila dopis prema Gradu. Postavila sam pitanje na Vijeću kako se može pomoći da se udruga spasi. Nakon što je udruga našla prostor, poslala je ponovni upit i Grad odnosno gradonačelnik i zamjenica su pomogli kako bi udruga nastavila egzistirati. Sa svojim psihologom i logopedom udruga je jedina koja, za sada, radi na području grada“, rekla je Dragičević Borovec. Otvorenje je popratio nastup tamburaša Glazbene škole Dugo Selo, a nakon njega upriličen je prigodni domjenak. Više o udruzi možete saznati na http://www.adhd-i-ja.hr/Skip to content