Tiskovna konferencija gradonačelnika dr Nenada Paniana: NOVAC ZA UDŽBENIKE DOBIT ĆE IZRAVNO RODITELJI

Gradonačelnik Grada Dugog Sela dr Nenad Panian održao je danas tiskovnu konferenciju na kojoj je obznanio da će umjesto putem javne nabave, kako je prvotno bilo najavljeno, udžbenike kupiti sami roditelji, a Grad će im refundirati sredstva. Priopćenje donosimo u cijelosti.

Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Na 2. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dugog Sela, održanoj 18. srpnja 2017. godine, jednoglasnom odlukom vijećnika usvojene su izmjene Proračuna te su na taj način osigurana sredstva za pomoć roditeljima u nabavci školskih udžbenika –  za sve osnovnoškolce s područja Grada.

Iako se prvotno planiralo javnom nabavom osigurati obvezne školske udžbenike, koji su učenike trebali dočekati prvog dana nastave na njihovim školskim klupama, radi prevelikog rizika  izvršenja iste, Grad Dugo Selo je od provedbe javne nabave odustao. U cilju što efikasnije pomoći svim roditeljima pri nabavi osnovnoškolskih obveznih udžbenika, odlučili smo se za drugu opciju.

Naime, Grad će roditeljima za svakog učenika isplatiti novčani iznos za obvezne školske udžbenike za razred koji učenik u šk.god. 2017/2018. pohađa, u visini utvrđenoj prema popisu obveznih udžbenika i njihovih cijena za pojedini razred i pojedinu osnovnu školu.

Najveći dio roditelja je već poduzeo radnje u svezi nabave udžbenika, bilo da su iste naručili preko knjižara, web trgovinom ili razmjenom, a na ovaj način, Grad je osigurao pomoć za sve učenike na jednak način. (osim onih učenika koji pomoć ostvaruju s drugih osnova – HRVI ili korisnici socijalnih pomoći).

Isplata sredstava će se vršiti u računovodstvu Grada, prema rasporedu o kojem će javnost biti naknadno obaviještena (web stranica Grada, Dugoselska kronika, radio Martin i dr.), a sukladno popisima učenika koje će Gradu dostaviti osnovne škole (OŠ J. Zorića, OŠ I. Benkovića, OŠ S. Radića Božjakovina).

Vaš gradonačelnik,

Nenad Panian, dr.med.dent.

U nastavku se nalazi Odluka o financiranju obveznih školskih udžbenika za učenike osnovnih škola, s prebivalištem na području Grada Dugog Sela, za šk. godinu 2017/2018.

Odluka o financiranju obveznih školskih udžbenika 2017.

01. Popis obveznih udžbenika za OŠ Josipa Zorića – 2017

02. Popis obveznih udžbenika za OŠ Ivan Benković – 2017

03. Popis obveznih udžbenika za OŠ Stjepan Radić – 2017Skip to content