Predškolci na ljetovanju u Velom Lošinju

Najmlađi s područja Dugog Sela i Rugvice ljetovati su na Velom Lošinju i poprilično se zabavili, ali i naučili pregršt korisnih stvari koje doprinose njihovom razvoju kao jedinki. Više o svemu pročitajte u tekstu Klaudije Martić, odgajateljice Dječjeg vrtića Didi.
Djeca iz Dječjeg vrtića Didi ljetovala su u odmaralištu Društva naša djeca iz Dugog Sela u terminu od 30. lipnja do 10. srpnja 2017. godine. Taj termin tradicionalno je predviđen za naše najmlađe Dugoselce i Rugvičane, a za većinu djece to je prvo odvajanje od njihovih roditelja i njihovih obitelji te izvanredna prilika da vježbaju samostalnost i jačaju samopouzdanje. Nakon godina rada u vrtiću i mnogobrojnih ljetovanja na Lošinju ne možemo reći da smo iznenađeni visokim stupnjem razvoja njihovih, prvenstveno emocionalnih i socijalnih kompetencija, ali i svih ostalih. Neprocjenjiv su učinak na djetetovu pozitivnu sliku o sebi situacije u kojima dijete samo obavlja jutarnju ili večernju higijenu, posprema svoj krevet ili odabire odjeću koju će obući te priprema svoj ruksak za boravak na plaži. To su snažna iskustva koja mu govore možeš, znaš, vrijediš. I ako ne možeš i ne znaš, uvijek možeš naučiti i tražiti pomoć.
Pored svladavanja i usavršavanja vještina plivanja, ronjenja i skakanja u vodu, djeca su svakodnevno imala priliku istraživati prirodu oko sebe. Također smo posjetili Muzej Kula, Institut Plavi svijet, vozili se polupodmornicom, išli na cjelodnevni izlet na pješčanu plažu Čikat u Malom Lošinju i bili na dva koncerta. U odmaralištu smo organizirali nekoliko kreativnih radionica te proslavili i jedan rođendan. Bilo je ovo ljeto za pamćenje, puno novih iskustava, saznanja i uzbuđenja, ali i dirljivih trenutaka u kojima su djeca upoznavala sebe, svoje mogućnosti i ljepotu i važnost dobrih odnosa s drugima. Lošinj, hvala ti za sve što si nam omogućio i doviđenja do iduće godine!

Klaudija Martić,
Odgajateljica DV „DIDI“Skip to content