Traju upisi u srednju školu

U tijeku su upisi u srednje škole u školskoj godini 2014./2015. godini. Drugu godinu zaredom provode se e-upisi na CARNET-ovoj infrastrukturi preko računala, tako da su izbjegnute gužve i duga čekanja u školama. Podsjećamo, ovogodišnji uvjeti upisa su izmijenjeni – ukinuta je većina dosadašnjih dodatnih bodova uglavnom zbog preporuke pravobraniteljice za djecu te Ustavnog suda da sva djeca moraju imati jednake mogućnosti. Uz to se potpuno ukidaju bodovni pragovi za upis. Dodatnih bodova nema za plesnu i glazbenu školu te drugi strani jezik. Ključ za upis je prosjek zaključnih ocjena od 5. do 8. razreda, odnosno zaključne ocjene iz zadnja dva razreda iz 6 nastavnih predmeta te jedan predmet koji određuje škola. Učenici mogu odabrati pet škola koje im se najviše sviđaju. Ako se i predomisle, odabir škola mogu mijenjati do 8. srpnja, kada će se zaključati mogućnost odabira. Konačne rang liste za sve programe bit će objavljene 11. srpnja.

U Srednjoj školi Dugo Selo, prema natječaju, omogućen je upis 252 učenika u prve razrede, u 10 obrazovnih programa. Dva razreda opće gimnazije i dva razreda za tehničare za računalstvo. Što se tiče obrtničkih zanimanja jedan razred je za frizere, automehaničare i ekonomiste, dok po jedan razred čine plinoinstalateri, vodoinstalateri i instalateri grijanja i klimatizacije te elektroinstalateri i elektromehaničari.

Početak prijava u sustav i prijava obrazovnih programa za Jesenski upisni rok je 25. kolovoza. Zaključavanje odabira obrazovnih programa i početak ispisa prijavnica je 1. rujna, a objava konačnih ljestvica poretka 4. rujna.Skip to content