Turistička zajednica Dugo Selo uključena u PPS destinaciju „ZAGREBi po zelenoj okolici“

Članovi Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Dugog Sela, a pod predsjedavanjem Stipe Velića, na današnjoj sjednici donijeli su odluku o prihvaćanju pravila za osnivanje i djelovanje destinacijskog PPS kluba i osnivanju PPS kluba na području PPS destinacije „ZAGREBi po zelenoj okolici“. Kako je pojasnila viša stručna suradnica za gospodarstvo Zvjezdana Budor Klarić, PPS klub „ZAGREBi po zelenoj okolici“ obuhvaća gradove i općine Zagrebačke županije, sa sjedištem u Jastrebarskom. PPS (pred i po turističke sezone) Klub uključen je u projekt Hrvatske turističke zajednice ”Hrvatska 365“ i ima za cilj poticati razvoj atraktivnih i destinacijskih ponuda koje turistima nudi posebne, autentične i privlačne turističke proizvode s dodanom vrijednošću u razdoblju pred i posezone. Unutar ovog PPS Kluba organizirani su timovi, a trenutno se osnivaju timovi za cikloturizam te za vino i gastronomiju. „Najveća važnost uključivanja u PPS Klub je u tome što turističke zajednice iz Zagrebačke županije mogu ravnopravno participirati u natječajima HTZ-a za dodjelu sredstava“, istaknula je Budor Klarić.
Na sjednici je također donijeta odluka o imenovanju Povjerenstva za odabir najljepše okućnice privatne kuće ili balkona (stana stambene zgrade) Grada Dugog Sela, a sukladno raspisanom Javnom pozivu (u Dugoselskoj kronici i na web stranici Grada Dugog Sela). Imenovani su Igor Pulja, Mladen Slavić i Srećko Jaković. Vlasniku/ci najljepše okućnice ili balkona, koje će utvrditi Povjerenstvo, biti će uručeno priznanje, kao i svake godine dosada, uz proslavu Dana Grada Dugog Sela 11. studenoga. Ovim putem pozivaju se građani da se i dalje mogu slobodno javiti na raspisani Javni poziv i svoje okućnice ili balkone, terase, i to najkasnije do 30. rujna ove godine.
Na kraju Budor Klarić informirala je članove i s šestomjesečnim izvješćem o poslovanju TZ Dugo Selo po kojem je ostvareno ukupno 134.796 kuna prihoda. Od toga od turističkih članarina realizirano je 124.160 kuna, dok je za cijelu godinu planirano 220.000 kuna. Na stavci boravišnih pristojbi uplaćeno je 8.507 kuna tijekom prvih 6 mjeseci ove godine, dok se za cijelu godinu planira 22.000 kuna. Istaknula je također kako je nakon participiranja na natječaju za sufinanciranje manifestacija od županijskog natječaja, TZ Dugo Selo odobreno ukupno 55.000 kuna – i to 50.000 kuna za organizaciju Dugoselskih jeseni i Martinja, te 5.000 kuna za manifestaciju „Ususret Uskrsu“ – likovne radionice u Parku grofa Drašković.
S obzirom da se sljedeće godine obilježava 1 700 godina od rođenja svetog Martina, Grad Dugo Selo zajedno s TZ Dugo Selo uključiti će se u obilježavanje ove velike Martinjske obljetnice koja će se organizirati diljem Europe, a povodom toga danas su gradonačelnik Dugog Sela te ujedno predsjednik TZ Dugo Selo Stipo Velić, zajedno s suradnicom Zvjezdanom Budor Klarić prisustvovali na skupu u organizacije Kulturnog centra sveti Martin – Hrvatska, a koji se održao u Kalniku.Skip to content