U Dugom Selu se otvara četvrta lokacija za uzimanje briseva za COVID-19 na području Zagrebačke županije

Nakon višemjesečnih aktivnosti i kontakata Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Doma zdravlja Zagrebačke županije Ispostave Dugo Selo i Grada Dugog Sela – u Dugom Selu će od sljedećeg tjedna, odnosno od 16. studenoga, s radom započeti COVID-19 ambulanta za uzimanje „drive-in“ briseva. Testiranje će se obavljati kod Gradske sportske dvorane gdje je danas za tu namjenu podignut šator Crvenog križa. Ambulanta za testiranje će imati radno vrijeme od 8:00 do 11:30 sati. Dugo Selo ovime postaje četvrta lokacija za testiranje na području Zagrebačke županije, nakon Ivanić Grada, Zaprešića i Velike Gorice.

„Kako bi se olakšalo našim sugrađanima, ali i našim susjedima na području susjednih općina Brckovljani i Rugvica, da ne odlaze u druge županijske gradove ili u Zagreb, zajedničkim angažmanom omogućili smo da punkt za testiranje bude smješten i u Dugom Selu“, pojasnio je načelnik Civilne zaštite Grada Dugog Sela Nikola Tominac. Napominje kako za testiranje na COVID-19 pacijente će u početku isključivo upućivati liječnici obiteljske medicine, a naknadno će biti omogućeni i drugi načini naručivanja. Ujedno također moli sve koji će dolaziti do ove lokacije da se pridržavaju prometne regulacije i uputa liječnika, kao i djelatnika na samom terenu gdje se testira.

„U dogovoru Grada Dugog Sela sa Zavodom za javno zdravstvo ZŽ u planu je postavljanje i kontejnera za smještaj djelatnika, no ista realizacija bit će naknadna. Inače, vrlo smo zahvalni što je Zavod omogućio jedan dio svojih djelatnika unatoč nedostatku ljudstva te time omogućio da punkt proradi i u našem gradu. Zahvaljujem se ovim putem i Crvenom križu ZŽ na ustupanju šatora kao i Crvenom križu Dugo Selo na pomoći u postavljanju šatora te u drugim aktivnostima. Što se tiče rada Gradske sportske dvorane i Sportskog centra Dugo Selo, kao i svih aktivnosti u tom krugu – one neće stati jer punkt se zatvara u 11:30 sati i odvijat će se u skladu sa preporukama Zavoda za javno zdravstvo ZŽ“, kazao je načelnik Tominac.

I.G.O.

1.JPG 2.JPG 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg

Fotografije: Dugoselska kronika i Crveni križ Dugo Selo

 Skip to content