U Dugom Selu uskoro podružnica SUVAG-a

Danas je u Gradu Dugom Selu u nazočnosti zamjenika gradonačelnika Nikole Tominca i Jasminke Kokot Bambić i gradskog pročelnika za društvene djelatnosti Veljka Bertaka održan sastanak s ravnateljicom Poliklinike SUVAG doc. dr. sc. Katarinom Pavičić Dokoza i članicom Uprave SUVAG-a Renatom Josipom Škarica, prof. logoped kako bi se dogovorile aktivnosti u realizaciji projekta otvaranja Podružnice SUVAG-a u Dugom Selu.

Na poziv Grada Dugog Sela inicijatori sastanka bili su Pave Vukelić, predsjednik stranke Milan Bandić 365 u Dugom Selu, gradska vijećnica stranke Milan Bandić Vedrana Dragičević te general Vlado Šindler, predsjednik Foruma branitelja Domovinskog zbora stranke Milana Bandića, koji su također prisustvovali današnjem  radnom sastanku.

Naime, kako je dogovoreno, prvi korak u procesu realizacije otvaranja dugoselske Podružnice SUVAG-a bit će izrada analitike postojećeg stanja i potrebe za logopedskim tretmanima, a koja će se izraditi u suradnji s dječjim vrtićima i školama na području grada. Tom prilikom spomenuto je kako trenutno na području grada 45 korisnika koriste logopedske tretmane u privatnim poliklinikama, a koje sufinancira Grad s 45 kuna po tretmanu, dok  po jednog logopeda za svoje članove ima Udruga ADHD i ja i Dječji vrtić Dugo Selo. Grad Dugo Selo daljnje na sastanku se obveza kako će pronaći adekvatan prostor za smještaj SUVAG-ove podružnice, a najvjerojatnije bit će u dugoselskoj ispostavi Domu zdravlja Zagrebačke županije. Po osiguranju minimalnih tehničkih uvjeta Grad će nabaviti elektroakustični uređaj potreban za dijagnostiku, kao i sve nužne testove za dijagnostiku. Grad će također pokriti troškove najma i održavanja prostora, što na kraju ukupno ulaganje iznosi 140.000 kuna, navedeno je na sastanku. SUVAG će s druge strane od Ministarstva zdravstva ishoditi sve potrebne dozvole te riješiti zapošljavanje 2 logopeda.

SUVAG inače dnevno prima preko 1.000 pacijenata, čime će se rasteretiti s obzirom da će cijeli istočni dio Zagrebačke županije gravitirati dugoselskoj podružnici. Sljedeća njihova podružnica nalazi se u Bjelovaru. Na kraju sastanka izraženo je obostrano zadovoljstvo spremnošću i voljom da se u Dugom Selu otvori podružnica i na taj način podigne kvaliteta zdravstvene usluge našim građanima.

 Skip to content