U izgradnji cijevni propust u produžetku Sportske ulice

Početkom veljače nastavljeni su radovi na izgradnji cijevnog propusta u produžetku Sportske ulice, doznajemo od zamjenika pročelnika za financije i komunalno gospodarstvo Grada Dugog Sela Marija Vinka.

Cijevni propust na potoku Martin breg bilo je potrebno izvesti za potrebe izgradnje vodovodne mreže te je nastavno na izgradnju istog u sklopu projekta „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije Zagreb istok“ izveden nasip zamjenskog materijala  i spoj vodovodne instalacije između Sportske ulice i Domobranske ulice.

Trenutno se izvode radovi na slapištu koje služi da uslijed bujica koje prolaze kroz cijevni propust ne dolazi do oštećivanja korita potoka. Izvedbom slapišta završit će se radovi na izvedbi cijevnog propusta.

Na toj lokaciji je prostorno planskom dokumentacijom planiran cestovni spoj Sportske ulice na Domobransku ulicu. Izrada projektne dokumentacije za predmetni spoj za potrebe dobivanja građevinske dozvole planirana je ove godine, a izgradnja u slijedećoj godini.

Po izgradnji spoja ostvarit će se obilazni pravac Šaškovečka ulica – Ulica Dragutina Domjanića – Sportska ulica – Domobranska ulica te će se rasteretiti lokalni promet u centru grada.Skip to content