U Ministarstvu rada održana informativna radionica za otvoreni poziv „Pridruži se – aktivni u mirovini“

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava održana je 9. svibnja prva informativna radionica za otvoreni poziv „Pridruži se – aktivni u mirovini – Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika“ na kojoj su sudjelovali potencijalni prijavitelji. Među njima je bio i voditelj dugoselskog projekta „Radost življenja“ Mario Mlinarek.
U sklopu projekta Radost življenja-Umjetnost i kultura 54+ Grad Dugo Selo je prije gotovo godinu dana započeo projekt socijalne uključenosti osoba starijih od 54 godine kroz brojne projektne aktivnosti, podsjetio je Mlinarek. Grad Dugo Selo razgovarat će s potencijalnim udrugama na području Grada i upoznati ih o mogućnostima prijave projektnih aktivnosti kako bi smo nastavili uspješnu realizaciju projekta Radost življenja na naredne tri godine.
Poziv „Pridruži se – aktivni u mirovini“ za cilj ima unaprijediti kvalitetu i dostupnost programa u području aktivnog starenja i unaprjeđenja kvalitete života umirovljenika kroz jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva koje razvijaju i provode takve programe.
Natječaj će doprinijeti stvaranju poticajnog okruženja za uključivanje i sudjelovanje umirovljenika u što većem broju aktivnosti i programa što će blagotvorno djelovati na njihovo psihofizičko zdravlje i osjećaj društvene koristi i pripadnosti te im omogućiti da svojim znanjima i iskustvom doprinose u oblikovanju i razvoju zajednice.
U okviru natječaja financirat će se projekti prijavitelja koji će doprinijeti poboljšanju socijalnih, emocionalnih, kognitivnih i kreativnih vještina, kao i psihofizičkog zdravstvenog stanja umirovljenika te njihovoj aktivaciji, nediskriminaciji, dostojanstvu i većoj uključenosti u društvo. Minimalni iznos pojedinačne potpore iznosit će 500.000,00 kn, a maksimalni 2.000.000,00 kn.
Prijave na natječaj zaprimat će se od 14. lipnja, a sve informacije dostupne su na mrežnim stranicama Europskog socijalnog fonda www.esf.hr

Više informacija o prvoj informativnoj radionici na poveznici https://www.mrms.hr/ministar-pavic-na-prvoj-informativnoj-radionici-za-poziv-pridruzi-se-aktivni-u-mirovini/Skip to content