U ponedjeljak prvi dan škole za 675 učenika Srednje škole Dugo Selo

U ponedjeljak 7. rujna započinje nastava i za 675 učenika Srednje škole Dugo Selo. Od tog broja učenika prvih razreda je 212. Nastava je organizirana u skladu s detaljnim uputama, a želja je da je učenici što dulje pohađaju u školi.

„Bitno nam je da započnemo rad „uživo“ s učenicima prvih razreda. Pratit ćemo situaciju i u skladu s njom se organizirati dalje. Poručujem svima da ne brinu, budu strpljivi i da imaju razumijevanja. Također, da budemo odgovorni jer štiteći sebe štitimo i druge“, rekla je ravnateljica Darinka Svetec. Inače, škola je popunila sva mjesta već u ljetnom roku, a obrazovni programi su automehaničar, instalater grijanja i klimatizacije, plinoinstalater; elektromehaničar, elektroinstalater;  frizer; ekonomist;  strojarski računalni tehničar;  opća gimnazija;  tehničar za računalstvo. Provodit će se model A, no za mješovite grupe, s obzirom da se učenici ne smiju miješati, primjerice za dodatnu, dopunsku, izbornu nastavu ići će online.

Obavijesti vezane za početak nove školske godine objavljene su na mrežnim stranicama škole. Kako se navodi, učenici će se okupiti ispred glavnog ulaza prema rasporedu dostupnom na mrežnoj stranici škole, a nakon čega će se sa svojim razrednicima uputiti prema učionicama. Učenici odlaze iz prostora škole u navedeno vrijeme te se ne zadržavaju ispred škole. Učenici ne smiju doći u školu ako je njihova tjelesna temperatura viša od 37,2°C (mjerena prije dolaska u školu), ako se ne osjećaju dobro i imaju ukućane u samoizolaciji, ako su u proteklih 14 dana imali kontakt s osobom zaraženom SARS-CoV-2 virusom te ako imaju jedan od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolja, curenje nosa ili gubitak njuha. Svi su učenici dužni u prostoru škole nositi zaštitnu masku. Za prvi dan nastave učenici/roditelji sami osiguravaju maske, a u školi će dobiti dvije perive pamučne maske za daljnju uporabu.

Više informacija na http://ss-dugo-selo.skole.hr/Skip to content