U prodaji nova knjiga Igora Knižeka – „Tragači skrivenih priča“

knižek nova knjigaDugoselskom književniku i piscu bajki za djecu Igoru Knižeku iz tiska je nedavno izašla nova knjiga – zbirka bajki „Tragači skrivenih priča“ koja je ujedno prigodno promovirana na proteklom Sajmu knjiga INTERLIBER na Zagrebačkom velesajmu.

„Knjiga sadrži sedam bajki, od kojih su pet novih, a dvije su već prije bile objavljene kao samostalne slikovnice. To su “Priča o dva brata” i “Drvosječa Tvrtko i fazan iz nebeskoga vrta”. Moram napomenuti da je autor odličnih crteža u novoj knjizi Zoran Perdić iz Splita“, pojasnio nam je Knižek, naglasivši kako je knjiga financirana sredstvima Grada Dugog Sela, Zagrebačke Županije i vlastitim sredstvima.

Knjiga je već u roku od nekoliko dana po izlasku došla u nekoliko velikih distribucijskih lanaca knjiga te ju je moguće kupiti u dosta knjižara, što je autora jako ugodno iznenadilo. Sud voditeljice Hrvatskog centra za dječju knjigu Ranke Javor, koja je ujedno pisala i pogovor knjige, je da su u ovoj novoj zbirci bajke sofisticiranije nego u prethodnoj. „Idemo vidjeti što će to značiti djeci, jer zbog njih ovo sve i radim, i kakav će biti njihov dojam!“, poručio je Knižek.

Promocija knjige planirana je tijekom siječnja u prostorijama Hrvatskog centra za dječju knjigu u Zagrebu.
Podsjećamo, Igor Knižek, svoju plodonosnu karijeru pisca dječjih knjiga započeo je prije nekoliko godina, iako svoj spisateljski staž gradi i puno duže – no konkretnim izdavanjem djela, kvaliteta njegova rada je odmah prepoznata, kako od stručne strane, tako i od same strane publike. Tako je svojom prvom knjigom „Kako je paž spasio Zagreb“ osvojio dvije nagrade OVCA u KUTIJI, od strane stručnog i dječjeg žirija. Ista knjiga je osvojila nagradu Grigor Vitez 2013. godine za najbolje ilustriranu slikovnicu, a autor crteža je Tomislav Tomić. Svojim dramskim tekstovima dvije godine uzastopno osvaja nagrade Mali Marulić za 2013. i 2014. godinu, a njegova posljednja knjiga „Moj pustolovni planet“, osvojila je književnu nagradu Grigor Vitez za najbolji tekst u 2014. godini, te je ušla u uži izbor za književnu nagradu „Mali princ“, regionalnu nagradu za dječju knjigu koja se dodjeljuje svake godine za jezično područje Bosne i Hercegovine, Crne gore, Hrvatske i Srbije. Uza sve to našao se i na listama vrijednih knjiga za djecu koje preporučuje Hrvatsko knjižničarsko društvo.Skip to content