U proteklih godinu dana u Dugo Selo investirano preko 40 milijuna kuna

Gradonačelnik Nenad Panian: U PROTEKLIH GODINU DANA U DUGO SELO INVESTIRANO PREKO 40 MILIJUNA KUNA

 

Tiskovnu konferenciju održao je danas gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, zajedno sa svojim suradnicima zamjenicom Jasminkom Kokot Bambić i pročelnicima odjela – za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol Borisom Savićem te za financije i komunalno gospodarstvo Deanom Dragičevićem. Uz prezentaciju realiziranih projekata, gradonačelnik Panian najavio je i novi, veliki projekt Sportsko-edukativni centar vrijedan 100 milijuna kuna.

Na prošlogodišnjim lokalnim izborima Panian je osvojio drugi mandat, ovom prilikom predstavljeni su realizirani, započeti kao i budući projekti. Tijekom prve godine novog mandata realizirano je 12 projekata, čija vrijednost prelazi 40 milijuna kuna.

Projekti su uključivali investicije u Kulturni centar za posjetitelje, izgradnju 5 nogostupa, Pump track, projekt pješačko-biciklističke staze u Domjanićevoj, garažu DVD-a Ostrna, sportsku dvoranu dječjeg vrtića Dugo Selo, 3. fazu ceste kroz poduzetničku zonu Puhovec, projektiranje poduzetničkog inkubatora, ceste kroz poduzetničku zonu Črnovčak, rotora kod Lidla i nogostupa kroz Zagrebačku, te investicije u dječja igrališta poput nedavno otvorenog u Kopčevcu.

Naša dužnost je da shvatimo ono što građani žele. U ovim projektima najvažniji je novac, novac koji mi ne crpimo bezuvjetno nego imamo EU, naše izvore prihoda, našu budućnost u projektima. Zadovoljan sam svojom prvom godinom mandata, ono što smo projektima obećali ispunili smo i to 50 posto više nego što se nadali. U zadnjih godinu došli su i novi projekti tako da stajanja nema. Sve ovo mora biti gotovo u ovom mandatu“, kazao je Panian.

Svim projektima koje realizira, Grad Dugo Selo ima za cilj postati samoodrživ, te da sav budući razvoj ide u smjeru boljitka njegovih građana. To potvrđuje i natalitetna politika, i sve već broj mladih obitelji koje su se doselile u Dugo Selo. Zbog svih ulaganja u infrastrukturu Dugo Selo je postalo privlačno i za investitore koji u sve većoj mjeri prepoznaju njegov potencijal.

„Ovo je rezultat vrijedan pažnje, u proteklih godinu dana ovaj je grad infrastrukturno povećan za 40 milijuna kuna što se nikad do sada nije dogodilo u povijesti. Četiri, pet godina gradski proračun bio je konsolidiran ispod 60 milijuna kuna, a sada u jednoj godini toliko. Skoro 40 posto tih prihoda ostvareno je iz EU fondova. Dobro smo to odradili te zahvaljujem svojim kolegama i stručnim suradnicima na uspješnom radu, svi smo dali svoj obol. Radimo dalje, a usmjerit ćemo se na gospodarstvo – infrastrukturu u Poduzetničkoj zoni smo napravili, sada je red da dovedemo poduzetnike“, naveo je Dragičević.

Najavljen novi, kapitalni projekt Sportsko-edukativni centar

Predstavljen je i kapitalni projekt Sportsko-edukativnog centra, koji će objedinjavati više djelatnosti na velikom prostoru. Veliki stadion imat će kapacitet za 6000 posjetitelja, lokacija je kod sadašnjeg sportskog objekta.

„Na ovom smo projektu dugo radili, u suradnji sa svim uključenim udrugama i ustanovama koje su zainteresirane. Gradu poprilično nedostaje javnih prostora, puno toga iznajmljujemo. Vidjeli smo priliku, dokaz potrebe su i izgradnja pump tracka i skate parka, igrališta s umjetnom travom… nedostaju nam tribine, atletska staza, kuglana, trenažne dvorane, fitness, wellness, smještajni kapaciteti, osnovna škola, vrtić, mjesto za knjižnicu – sve je to moguće objediniti u ovom prostoru veličine 218×28 metara, na tri etaže, s podrumskim prostorom, podzemnom garažom. Vrijednost projekta je, u sadašnjim uvjetima, stotinjak milijuna kuna. Budući da se radi o društveno-edukativnoj namjeni, nadamo se pomoći Županije te resornih ministarstva – športa, regionalnog razvoja – svih onih subjekata koji mogu podržati ovakav projekt koji je jedinstven u Hrvatskoj, a možda i u Europi. Sve je na jednom mjestu – poput kampusa. Djeca moraju imati želju ostati u ovoj državi. Prijavili smo ga na zelenu tranziciju, sama vrijednost projektne dokumentacije je 3 milijuna kuna. Izgledom, cijeli je objekt hommage željezničkom kolodvoru s obzirom na dugoselsku povezanost s tom vrstom prometa, grad je važno prometno sjecište u ovom dijelu Europe. Nadamo se da će se i to napokon pokrenuti”, istaknuo je gradonačelnik Panian dodavši kako se povijest, kultura, tradicija moraju  poštovati, a ovaj projekt je nastavak tradicije i pogled u budućnost.

Nakon konferencije, u Perivoju grofa Draškovića postavljene su oznake na ploče realiziranih projekata.

 Skip to content