Dvodnevni Sportski susreti umirovljenika Zagrebačke županije u Dugom Selu

Više od 1.200 umirovljenika natječe se na dvodnevnim Sportskim susretima umirovljenika Zagrebačke županije u Dugom Selu

 

Nakon 18 godina Dugo Selo je ponovno domaćin županijskih sportskih susreta umirovljenika. Više od 1.200 umirovljenika okupljenih u čak 171 ekipu natjecat će se na 27. po redu Sportskim susretima umirovljenika Zagrebačke županije koji se održavaju u Dugom Selu.

Tijekom današnjeg dana organizirano je natjecanje u sedam disciplina, u muškim i ženskim ekipama: šah, belot, pikado, streljaštvo, kuglanje i potezanje užeta, dok je sutra planirano glazbeno natjecanje – 20 pjevačkih zborova i glazbenih sastava.

Svima se na početku prilikom otvorenja obratio domaćin – predsjednik Udruge umirovljenika Dugo Selo Stjepan Jambrišak koji je istaknuo kako je Dugo Selo po drugi puta domaćin sportskih susreta, nakon gotovo 18 godina. „Zahvaljujemo se Zagrebačkoj županiji, osobito ovim putem pozdravljamo župana, zatim Zajednici udruga umirovljenika Zagrebačke županije, a najviše se zahvaljujemo Gradu i gradonačelniku jer bez njihove pomoći i pomoći stručnih službi Grada ovi Susreti ne bi bili mogući“, poručio je Jambrišak, navevši također kako je u organizaciji angažirano 100-njak dugoselskih članova, dok ostali članovi sudjeluju u natjecateljskim ekipama za sve sportske discipline.

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian izrazio je veliko zadovoljstvo brojnim odazivom umirovljenika iz svih krajeva Zagrebačke županije koji su se okupili u šatoru na novouređenom prostoru na križanju Školske i Osječke ulice, pripremljenom samo za tu priliku. „Mi cijenimo umirovljenike – sve što su radili do mirovine, ali i sve što rade kroz udruge u mirovini“, kazao je gradonačelnik. Uz riječi podrške i puno sreće na sportskim terenima županijskim penzićima je poručio: „Uživajte u druženju, zabavite se, zaslužili ste to!“.

Predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije Josip Jakopač zahvalio se Dugom Selu na odličnoj organizaciji. „Ove godine okupljen je veliki broj umirovljenika iz 27 udruga – 20 općina i 9 gradova, no i dalje nismo dostigli broj iz 2019. kada nas je bilo i preko 1.800 umirovljenika. Umirovljenici žele ove susrete stoga im nastojimo svake godine to omogućiti“, poručio je.

I na kraju zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović proglasio je Susrete otvorenim. „Prenosim pozdrave župana Stjepana Kožića, koji se uspješno oporavlja. Pohvaljujem organizatore na izvrsnoj organizaciji i atmosferi, jer kako je počelo siguran sam da će isto tako dobro i završiti. Zagrebačka županija će uvijek biti uz svoje umirovljenike“, poručio je dožupan te ujedno najavio uručivanje Povelje Zagrebačke županije predsjedniku dugoselske Udruge umirovljenika Stjepanu Jambrišaku na predstojećem Danu Zagrebačke županije.Skip to content