Zbog devastacije danas se zatvara dječje igralište u Kopčevcu

Zbog devastacije danas se zatvara dječje igralište u Kopčevcu! PITANJE ZA POČINITELJE: ZAŠTO TO RADITE?

 

Dugo očekivano dječje igralište u Kopčevcu, važno je naglasiti dječje, danas će se zatvoriti. Zašto? Odgovor: Iz sigurnosnih razloga kako se neko dijete željno igranja ne bi ozlijedilo na uništenim spravama. Da, novo igralište u Kopčevcu, otvoreno prije manje od mjesec dana na Dan sporta u potpunosti je uništeno. Više nije novo! I nije ovo prvi put, u tom kratkom periodu od otvorenja već je tri puta popravljano, saznajemo iz gradske uprave.

Tobogani, ljuljačke, kućice, ograda, golovi… sada je sve uništeno. U svom pohodu nepoznati počinitelji nisu preskočili ni drveće ni klupe. Nema govora da je to učinio vjetar i ne, nije to nastalo u žaru igre – netko je donio kliješta i jednostavno precvikao dijelove igrala, sajle i ograde. Sve to upućuje da se radilo o zloj namjeri jer tko nosi kliješta u izlazak? Kako su kazali iz komunalnog odjela, pozvana je i policija. Igralište u Kopčevcu bit će zatvoreno dok se ne obnovi i dok ne stigne video nadzor.

Osim kopčevečkog igrališta, koje je doživjelo istu sudbinu kao i ono u Lukarišću i na koje će djeca opet morati čekati, uništene su ovaj vikend i klupe u Perivoju grofa Draškovića. Inače, za one koji su to učinili pojašnjavamo: Klupe u parku služe za sjedenje i odmaranje. Tu su i grafiti koji svako malo osvanu na pročeljima, a ovi zasigurno nemaju nikakvu umjetničku vrijednost i poruku.

Uništavanje nije herojski pothvat, to je nizak oblik iskazivanja frustracija, snage koja se mogla upotrijebiti na bezbroj drugih, dobrih načina… Uništavanje javnih prostora nije uništavanje imovine nekog tamo dalekog i nepoznatog to je uništavanje vlastite imovine, imovine svih građana jer oni su je platili.

Što reći na ovakvo iskazivanje “ljubavi” prema svom gradu, sugrađanima, u krajnjoj liniji i prema svojoj obitelji? Je li više dovoljno pitati zašto?Skip to content