Dugoselska publika na Stilskim vježbama

Svaka predstava ima svoju publiku koja joj svojom odanošću određuje vrijeme trajanja. Dugoselska publika ušla je u taj krug odanosti dugovječnoj predstavi „Stilske vježbe“, koja traje 47 godina. Na izvedbi predstave 18. listopada u gotovo ispunjenoj dvorani „Preporod“, srdačno su pozdravljeni velikani hrvatskoga glumišta – Lela Margitić i Pero Kvrgić. Oni su neiscrpnim žarom i nenadmašnom glumačkom interpretacijom prepričavali gotovo pola stoljeća dugu i naizgled banalnu dogodovštinu.

Zgodu iz zagrebačkog tramvaja br. 11 o vožnji s dugovratim mladićem neobičnog odjevnog stila i pomalo neuljudnih manira, ponavljali su sa stilom i stavom. U različitosti repeticija portretirali su likove iz različitih sredina naglašavajući njihove karakterne osobine, navike i svjetonazore. Pri tome su riječima oslikali grad Zagreb i njegove javne službe, Zagrepčane i one druge.

Predstava, koju je prema djelu francuskoga književnika Raxmonda Queneaua režirao Tomislav Radić, prožeta je iskrama humora, što pridonosi opuštenosti publike koja svom pozornošću prati opisivanje zgode u varijacijama.Skip to content