U susret fašničkom veselju izložba maski i slika “Čarolija karnevala” 15. veljače u Maloj galeriji u 18 sati

U susret fašničkom veselju u Maloj galeriji 15. veljače u 18 sati otvorit će se izložba maski i slika “Čarolija karnevala”. Varijacije i razne poglede na doba karnevalskog veselja pokazat će tri autorice Jasna Galovac, Alemka Dunaj i Aleksandra Starčević, inače članice Likovne udruge Dugo Selo.

Kroz različite medije – keramika, staklo i kombinirana tehnika na papiru i lesonitu predstavljaju svoje radove posvećene energiji oslobođenoj u godišnjem veselju fašničkih običaja. Dress code nije obavezan, ali bi bilo dobro da se maskirate jer vas očekuje sretna tombola.

Jasna Galovec kao dijete je iz Primorja došla živjeti u Dugo Selo, pa je nakon osnovnog obrazovanja, gimnaziju pohađala u Zagrebu. Kasnije je stekla zvanje stručnog radnika za oblikovanje predmeta od keramike i zatim niz godina kao radni instruktor vodila keramičarske radionice. Zadnjih nekoliko godina pored vodenja radionica keramike za djecu, voditeljica je i radionica keramike za polaznike „54+” u sklopu projekta ,,Radost življenja”. Članica je Likovne udruge Dugo Selo, a ranije bila i Likovne udruge Duga iz Pitomače. Redovno izlaže na skupnim izložbama gradskih i županijskim umjetnika.

Aleksandra Starčević , novinarka, pored rada u dnevnim i tjednim novinama, vodila je blogersko-novinarske radionice, višegodišnja je članica žirija za LiDraNo, piše kratke priče i članica je Likovne udruge Dugo Selo. Izlaže redovito na skupnim izložbama, a svije kreativno likovno stvaralaštvo predstavila je na prvoj samostalnoj izložbi prošle godine (2022) pod nazivom ,,Manifestacije života.

Alemka Dunaj godinama je posvećena oblikovanju stakla zahtjevnom tehnikom fuzije tijekom koje nastaju jedinstveni primjerci staklenih apstrakcija koje funkciju umjetničkih formi ponekad hrabro dijele s dizajnerskim predmetima uporabnih vrijednosti. Staklene apstraktne forme reljefnog ili plošnog oblika izlaže na skupnim izložbama Likovne udruge Dugo Selo, a sa retrospektivom radova nastalih u zadnjih 10 godina predstavila se prošle godine (2022) na samostalnoj izložbi ,,Fluidni izražaj u staklu”. Od 2015.g svake godine izlaže svoje karnevalske staklene maske na skupnim izložbama u Galeriji grada Krapine, pa je taj opus za ovu izložbu dopunila novim radovima.Skip to content