Dugoselski fašnik počinje predajom ključeva grada u petak 17. veljače u podne

Tradicionalni dugoselski fašnik održat će se u nedjelju 19. veljače. No prije toga sadašnja gradska vlast mora pasti, a ključeve Grada morat će dati meštru ceremonije i to u Maloj galeriji u petak 17. veljače u 12 sati.

Po neslužbenim informacijama za vođu prevratnika odnosno glavnog pregovarača veseljaka je odabran Nenad Haleuš Mali, on će mirno ravnati mirnom predajom koju će pak mirno podnijeti gradonačelnik Nenad Panian. Kako će teći dogovori (i koja je uloga Dugoselske guske u svemu tome) bit će moguće pratiti uživo preko FB-a Turističke zajednice Grada Dugog Sela.

Pravi tulum i povorka maškara je u nedjelju 19. veljače točno u podne. Kako je rekla direktorica Karmela Vukov-Colić, prijavilo se 19 grupa, većinom djece. No pozvani su i oni duljih koraka, stoga krinke/maske/obrazine na lice i pravac Kolodvorska, pod vuru. Najbolje maske očekuju nagrade, pokrovitelj je AMAZINGA. Naravno da će biti slatkih krafni, a i toplog čaja. Bez plesa pod maskama ništa, a za radosne note pobrinut će se Kraljevi ulice.

Ako ga optuže, tu dileme nema – Fašnika će spaliti. Jedino što ga može spasiti je kiša, ali po vremenskoj prognozi naše lisice Foxy u nedjelju nema neke zime, čak su moguća i osunčana područja. Ove godine Dugoselski fašnik ima i svojevrsnu himnu, počujte je OVDJE.

Fašnički duh zavladat će gradom, neka ovaj fašnik bude trenutak za zajedništvo, toleranciju i ljubav, gdje će svi uživati u onom što žele biti ili ono što ustvari jesu pod geslom „Jednom živi s tuđom maskom i nek bude sve po tvom!“Skip to content