U tijeku akcija larvicidnog suzbijanja komaraca na cijelom području grada

komaracDjelatnici tvrtke „Ekocijan“ d.o.o. iz Zagreba tijekom današnjeg dana provode akciju larvicidnog suzbijanja komaraca na području grada Dugog Sela, doznajemo iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, komunalno i stambeno gospodarstvo. Planirano je tretirati sve površinske vode – kanale, bare, kao i otvorene građevinske jame koje predstavljaju trajna ili potencijalna žarišta tj. legla komaraca.
Larvicidne mjere suzbijanja su ekološki najprihvatljivije i najučinkovitije te prije svega preventivne. Njima se uništava razvoj oblika komaraca dok su još u leglu (u vodenom miljeu), a osnovni mu je cilj smanjenje broja očekivanih odraslih oblika komaraca na području obuhvaćenom tretmanom. Metodu koju primjenjuju dvije ekipe tvrtke „Ekocijan“ uključuje ubacivanje posebnih granulata i tableta larvicida u ciljane vodne površine.
Po završetku ove akcije u cilju daljnjeg suzbijanja komaraca, za mjesec dana provest će se i adulticidne mjere, odnosno zaprašivanje, najavljuju iz gradskog upravnog odjela.Skip to content