U tijeku javna nabava za izgradnju vrtića u Ostrni, planirano proširenje područnog objekta u Starčevićevoj i novi vrtić u Ulici Klanjec

Pročelnik za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol Boris Savić najavio je danas kako je pokrenuta javna nabava za izgradnju novog vrtića u Ostrni.

„Sada je u postupku zaprimanje ponuda, a traženi rok dovršetka radova je 31. prosinca ove godine. Kroz istraživanja tržišta dobili smo potvrdu nekoliko firmi koji mogu izvršiti radove u tom roku, zato smo isti u naveli u dokumentaciji. U novom vrtiću omogućio bi se upis 80 djece u 4 nove grupe, a program bi mogli pohađati već od početka nove kalendarske godine“, poručio je pročelnik.

Također je najavio kako je Grad nakon pregovora došao do zaključka kako će zajedno s privatnim investitorom krenuti u dodatno uređenje nedavno otvorenog područnog odjeljenja DV Dugo Selo u Starčevićevoj ulici. „Time bi se omogućio smještaj za dodatnih 40 do 80 djece. Potrebno je urediti drugu i treću etažu prostora, a rok je također do kraja ove kalendarske godine“, navodi pročelnik.

Na kraju najavljuje kako će se Grad prijaviti na skorašnji natječaj NPOO-a (Nacionalnog plana oporavka i otpornosti) za izgradnju novog vrtića u Ulici Klanjec, na gradskom zemljištu površine 7,500 m2, o čemu će javnost biti uskoro više informirana.Skip to content