Suradnjom Grada, Centra Stančić i DKPC-a korisnici angažirani na poslovima održavanja i čišćenja javnih površina

Dvoje korisnika Centra za rehabilitaciju „Stančić“ već mjesec dana uključeni su u radne aktivnosti Dugoselskog komunalnog poduzetničkog centra te zajedno s njihovim djelatnicima rade na održavanju javnih zelenih površina i čišćenju javnih površina sve u cilju njihove radne rehabilitacije te inkluzije i integracije u lokalnu zajednicu. Kako doznajemo od pročelnika za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol Borisa Savića Grad je podržao ovu inicijativu te je suradnja ostvarena sukladno ugovoru između Grada, DKPC-a i Centra Stančić.

„Ugovor je definiran na način da se korisnici Centra uključuju prema mogućnostima i radnoj sposobnosti te uz trenutno dvoje, omogućit će angažiranje i drugih, novih korisnika Centra. Isto tako, s druge strane, uključit ćemo i druge gradske ustanove, trgovačka društva, kao i udruge u ovaj projekt. Bitno je naglasiti također kako će korisnici za svoje rad primati simboličnu naknadu osiguranu iz gradskog proračuna, a koja će im biti isplaćivana putem Centra Stančić. Na ovaj način, osim što im se daje jedno zanimanje i aktivnost, korisnici svojim radom bivaju socijalno uključeni svoju zajednicu“, pojasnio je pročelnik Savić.

Doznajemo također, kako su momentalno korisnici Centra angažirani na drugim poslovima u gradu – jedan djeluje u DVD-u Dugo Selo, jedan je radi kao konobar u dugoselskom kafiću, a jedan je radio u POU Dugo Selo.Skip to content