U tijeku više komunalnih aktivnosti na području grada

Na području grada Dugog Sela u tijeku je više komunalnih aktivnosti, saznajemo od više stručne suradnice za komunalnu izgradnju i zaštitu okoliša Jadranke Robić. Radi se na izgradnji dječjeg igrališta u Lukarišću, a djecu će razveseliti veći broj različitih dječjih igrala kao i prostor za igru s loptom.

Radovi obuhvaćaju hortikulturno uređenje i ogradu. Ukupna vrijednost, uključujući nadzor, je 430.000 kuna. Izgradnja je sufinancirana sredstvima EU, iznos od 259.437 kuna dobiven je putem natječaja preko LAG-a Prigorje. Iz proračuna RH je 25.943 kuna, ostatak sredstava je iz gradskog proračuna. Izvođač Kod kapetana j.d.o.o. uveden je u posao 20. studenog, rok za završetak je 90 dana. U Zorićevoj je postavljena nova autobusna nadstrešnica, sa svjetlećim reklamnim info panoom. Izvođač radova je Talan promet d.o.o., vrijednost 72.500 kuna.

Na Novom groblju „Barun“ izvodi radove na formiranju Aleje branitelja. Nakon završetka radova, cijelom duljinom asfaltira se Čulinečka ulica. U tijeku su pripremni radovi za početak gradnje nogostupa u 1. Savskom odvojku, spoju kod nadvožnjaka u Rugvičkoj ulici. Radovi su vrijedni 494.487 kuna, rok završetka je 60 dana, a izvođač je JIK Kajba. Gradi se garaža DVD-a Ostrna, radi se na iskolčenju terena. Podsjećamo, izvođač Tekton gradnja uveden je u posao 30. studenog, rok za izgradnju je 270 kalendarskih dana. Vrijednost ovih radova je 1,8 milijuna kuna, a izgradit će se garaža, prostor za dežurstva, sanitarni čvorovi, prostorija za opremu – sveukupno 287,57 m2 građevinske bruto površine.

Sutra i prekosutra započinje sadnja i to 40 stabala i grmova na 11 lokacija. Troškovi iznose 50.000 kuna i dio su ovogodišnjeg Programa održavanja. Već u proljeće grad će tako zelenilom ukrasiti razne dendrološke vrste – bijeli jasen, mliječni i srebrnolisni javor, tulipanovac, japanska trešnja, cedar, katalpa, likvidambar, tisa, lovor višnja, grab i lonicera.Skip to content