Učenice Noa Bertinovec iz 1.b i Magdalena Dobra iz 3.c OŠ „Ivan Benković“ te učenice Lucija Arnuš iz 4.c i Ana Matoš iz 4.d OŠ Josipa Zorića nagrađene u natječaju Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije

U likovno-literarnom natječaju Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije koji se ove godine održao petu godinu za redom nagrađene su četiri učenice iz dviju osnovnih škola Dugog Sela. U Hotelu International okupljenim nagrađenim učenicima, njihovim mentorima, roditeljima i ravnateljima škola obratili su se u utorak, 2. svibnja, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Ptiček ne krijući oduševljenje sve većim brojem prijavljenih radova, ali i sve kvalitetnijim likovnim i literarnim izričajem učenika osnovnih škola iz cijele Županije. Stjepan Ptiček je pohvalio i sudjelovanje u natječaju učenika s posebnim potrebama. Učenica Noa Bertinovec iz 1.b je pobijedila u internetskom glasovanju za likovni uradak, a Magdalena Dobra iz 3.c je pobijedila u internetskom glasovanju za literarni uradak. Nagradu im je uručio Josip Novosel, županijski vatrogasni zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.

Učenica Lucija Arnuš iz 4.c je osvojila prvu nagradu od stručnog povjerenstava za literarni uradak, a Ana Matoš iz 4.d je osvojila 2. nagradu od stručnog povjerenstva, također za literarni uradak. Nagradu im je također uručio predsjednik VZZŽ-a.

Uz roditelje učenica čestitke su im uputile njihove učiteljice, Sofija Štefanac Klobučar (1.b), Karolina Rigljan (3.c), Ruža Špoljarić (4.c), Marijana Tečić (4.d), knjižničarka OŠ Josipa Zorića Lada Grdan te ravnatelj OŠ „Ivan Benković“ Branko Goleš.

Djevojčice će sada imati zadatak promisliti kako utrošiti poklon bon od 900 kn za prvo mjesto te 600 kn za drugo mjesto.

Tekst i fotografije: učiteljica Sofija Štefanac Klobučar

 Skip to content