Ugovoreno održavanje cesta u zimskim uvjetima: Obrtu „JIK KAJBA“ povjerena zimska služba

Sukladno Zakonu o komunalnom gospodarstvu i Odluci Gradskoga vijeća o povjeravanju održavanja cesta u zimskim uvjetima, gradonačelnik Nenad Panian i vlasnik obrta Ivan Kajba potpisali su 6. studenog ugovor za izvršavanje ovih poslova.
U gradskom proračunu predviđeno je pola milijuna kuna za planirane radove zimske službe. Poslovi održavanja u zimskim uvjetima obavljat će se na šezdesetak kilometara asfaltiranih cesta i 42 kilometra makadamskih putova koji su u nadležnosti Grada. Gradonačelnik Panian naglašava kako će te ceste i putovi biti dobro održavani tijekom zime, a za ostale prometnice u nadležnosti Županije brinut će Županijske ceste. To potvrđuje i izvršitelj poslova I. Kajba navodeći kako će osam ekipa biti na raspolaganju s potrebnom mehanizacijom. Tvrtka raspolaže s dva kamiona, tri traktora, tri rovokopača i dva stroja za čišćenje nogostupa. Bude li potrebno, kapaciteti će se dodatno povećati u partnerstvu s kooperantima, kazao je Kajba.
Smotra kompletne zimske službe za predstojeću sezonu predviđena je u utorak 7. studenog u 10 sati na prostoru pored Novog groblja.Skip to content