Search
Close this search box.

Ujedinjeni u pomoći za nastradale u potresu: Općine Rugvica i Brckovljani te Grad Dugo Selo pomažu u obnovi domova

Duboko pogođeni ovim strašnim događajem koji je ujedinio našu domovinu u dobrim djelima trebalo je nekoliko minuta da se čelnici općine Rugvice Mato Čičak, općine Brckovljani Tihomir Đuras i grada Dugog Sela Nenad Panian dogovore oko pomoći postradalim područjima. Izbor je pao na ono najhitnije, obnovu domova u kojima se još može boraviti.

Nabavkom građevinskog materijala za obnovu krovišta u općini Kravarsko u Zagrebačkoj županiji, te volonterima krovopokrivačima koji već danas dolaze na mjesto stradanja krenuti će se u hitnu obnovu. Već ove godine nekoliko obitelji imati će siguran krov nad glavom.

Po 30.000 kuna izdvojile su općina Rugvica koja je usput prikupila i značajnu pomoć građana i udomila šezdesetak stradalnika, općina Brckovljani 30.000 koja je isto prikupila pomoć, te 50.000 kuna grad Dugo Selo i dvadeset grijalica donacija grada za Sisak.

Sav novac potrošen je za direktnu kupnju materijala, koji će već danas biti ugrađen u dio stradalih objekata.

To je najtransparentnija pomoć stradalnicima.

Čelnici najavljuju da je to samo početak prikupljanja pomoći i zahvaljuju svojim sugrađanima na velikim donacijama u hrani, robi, mehanizaciji i volonterskom radu. Usto su zadovoljni kvalitetnom međusobnom suradnjom i brzim zajedničkim djelovanjem.

foto ilustracija  Zagrebačka županija

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content