Upoznajemo hrvatske županije u OŠ J. Zorića: Posjeta dožupanice Bjelovarsko-bilogorske županije

Osnovna škola Josipa Zorića Dugo Selo u sklopu svog projekta „Upoznavanje hrvatskih županija, Grada Zagreba i Grada Dugog Sela“ jučer je u svojim prostorima ugostila predstavnike Bjelovarsko-bilogorske županije, zamjenicu župana Đurđicu Ištef Benčić i njenog suradnika Marija Preskočila, a koje su dočekali zamjenik gradonačelnika Dugog Sela Pavo Jakovljević i u ime domaćina ravnateljica OŠ Josipa Zorića Mara Mamuza.

Cilj je projekta što više približiti, i upoznati učenike sa svakom pojedinom hrvatskom županijom, njenim povijesnim, prirodnim, kulturnim, gospodarskim i inim osobitostima, a svaka učionica je posvećena jednoj od županija, dok je 22. posvećena Gradu Dugom Selu, pojasnila je ravnateljica Mamuza. Podršku projektu, u vidu osiguranja dodatnih informativnih materijala, karata, monografija, plakata, video materijala te ostalog sadržaja, dosada su OŠ Josipa Zorića pružili Grad Zagreb, Primorsko-goranska, Sisačko-moslavačka, Varaždinska, Krapinsko-zagorska i danas Bjelovarsko-bilogorska. S obzirom da je projekt pokrenut unatrag mjesec dana, za očekivati je kako će se Školi obratiti i ostale županije, a uspostavom suradnje moguća je i nadogradnja projekta, rečeno je.

Tom prilikom dožupanica Ištef Benčić kazala je kako su u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji rado odazvali pozivu OŠ Josipa Zorića te tom prilikom donijeli potrebni edukativno-promotivni materijal za učenike. „Na ovaj način vidimo mogućnost buduće suradnje ne samo između škola, već i između Zagrebačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije. Posebno nas veseli činjenica što je naša županija predstavljena u učionici biologije jer Bjelovarsko-bilogorska županija je zelena županija, pretežito ruralna. Svaki peti stanovnik se bavi poljoprivredom, naša županija je s najvišim indeksom stanovništva u Hrvatskoj koje se bavi poljoprivredom. No, pored toga, osnivač smo 21 osnovne i 15 srednjih škola, te značajna sredstava ulažemo u obrazovanje koje smatramo preduvjetom za život“, istaknula je između ostalog dožupanica. Nakon službenog dijela, gosti s predstavnicima Grada Dugog Sela i Škole obišli su učionicu koja predstavlja Bjelovarsko-bilogorsku županiju, uz ostale „županijske učionice“ i školske prostore.Skip to content