Uz 40. godišnjicu Kinološkog društva Dugo Selo organizirane tradicionalne izložbe pasa: Ljubitelji uživali u prezentaciji 19 pasmina

Šesnaesti puta za redom u organizaciji Kinološkog društva Dugo Selo održala se izložba za IV, VI, VII, VIII skupinu te po prvi puta za lovne terijere s kandidaturom CAC-HR, a tereni Kleti obitelji Bunčić 23. travnja ponovno su ugostili ljubitelje pasa. Time smo dostigli naš trenutni cilj – Izložba za sve lovne pasmine!

U dva kruga, pred sucima je prodefiliralo 89 pasa u 19 pasmina. Tako su suci i posjetitelji mogli uživati u odličnim primjercima njemačkih kratkodlakih i oštrodlakih ptičara, irskih setera, vajmarskih ptičara, labrador retrivera, zlatnih retrivera, lagotto romagnolo, engleskih koker španijela, engleskih špringer španijela, slovačkih kopova, po prvi puta su se prošetali i primjerci rodezijskog ridžbeka te srpski trobojni goniči, ali i njemački lovni terijer.

Na izložbi su sudili kinološki suci, Marijan Čižmešija iz Hrvatske, jedan od osnivača Hrvatskog kluba ljubitelja njemačkih kratkodlakih ptičara i njegov trenutni dopredsjednik kao i član izvršnog odora Hrvatskog kinološkog saveza. U drugom krugu sudio je Josef Jursa iz Slovačke, uzgajivač i stručnjak za rad i eksterijer njemačkih kratkodlakih ptičara i trenutni predsjednik Kinološkog saveza Slovačke.

Najljepšim psom Dugoselske izložbe proglašen je zlatni retriver Tequila Happy Company iz uzgoja i u vlasništvu Đurđice i Mirne Dujmović iz Dugog Sela.

Već tradicionalno uz Dugoselsku izložbu, na istom mjestu u isto vrijeme održala se i Specijalna klupska izložba njemačkih kratkodlakih ptičara u organizaciji Hrvatskog kluba ljubitelja njemačkih kratkodlakih ptičara, koji od prošle godine ima sjedište u Dugom Selu.

Na Specijalki je sudio već spomenuti stručnjak za njemačke kratkodlake ptičare, Josef Jursa, a najljepšim psom Specijalke proglašena je kuja Eva od Piteše iz uzgoja i u vlasništvu Zlatka Piteše iz Zagreba.

Kao i dosadašnjih godina izlagači su stigli iz cijele Hrvatske, od Belog Manastira i Darde do Zaboka, od Međimurja do Nina, Pule, ali i iz Slovenije.

Ovog kinološkog veselja ne bi bilo bez naših vjernih sponzora koji nas prate dugi niz godina, zato ovim putem moramo zahvaliti Eukanubi – tvrtci DJD i Željki Halper koji su počastili pobjednike slasnim zalogajima, Agroproteinki d.o.o., Veterinarskoj ambulanti Dugo Selo, Veterinarskoj stanici Vrbovec, Veterinarskoj stanici Zelina, Općini Brckovljani i Kleti obitelji Bunčić koja nam već godinama ustupa svoj prostor i za kraj hvala Radio Martinu i Dugoselskoj kronici koji nas medijski prate.

S obzirom da Kinološko društvo Dugo Selo ove godine slavi 40 godina rada i postojanja, željeli smo nagraditi izlagače koji su nam vjerni pet i više godina. Predsjednik Velimir Sruk dodijelio im je prigodne medalje za vjernost na samom otvaranju izložbe a sam taj čin izazvao je opće oduševljenje svih prisutnih izlagača i gledatelja.

U sklopu Izložbe, revijalnim krugom prodefilirali su i naši članovi sa svojim psima. Tako smo mogli vidjeti pasmine: slovačke kopove, mađarske kratkodlake vižle, njemačke oštrodlake i kratkodlake ptičare, ali i nelovne pasmine poput pudla, australskog ovčarskog psa kao i tornjake i hrvatske ovčare. Posebno smo ponosni na naše članove koji uzgajaju ove autohtone pasmine od kojih smo na ovoj smotri vidjeli jednog hrvatskog ovčara i čak tri lijepa tornjaka.

Težak posao, odabira najljepšeg psa Kinološkog društva Dugo Selo povodom 40. godišnjice rada i postojanja pripao je delegatu i sucu Hrvatskog kinološkog saveza Mladenu Ercegoviću.

Prvo mjesto je pripalo tornjaku, vlasnika Zorana Šošića, drugo mjesto njemačkom oštrodlakom ptičaru, vlasnika Branka i Lane Kocet, dok je treće mjesto pripalo australskom ovčarskom psu vlasnice Kornelije Petrović.

Nadamo se da su posjetitelji uživali, mi sigurno jesmo. Vidimo se do godine na još većoj Izložbi, a o našim sljedećim manifestacijama i povijesti Društva bit ćete uskoro obaviješteni.

Lana KocetSkip to content