Vatrenim koncertom Lane Jurčević završila proslava Dana Grada

Subotnjim koncertom Lane Jurčević završila je trodnevna proslava Dana Grada, a priređeni spektakl bio je i zadnje događanje iz programa ovogodišnjih „Martinskih dana“.
Radio Martin, organizator uz Turističku zajednicu Grada, ujedno je proslavio svoj imendan. A da je Laninim koncertom jedna od najslušanijih radio postaja na razini države „pogodila u sridu“, pokazala je do zadnjeg mjesta ispunjena Gradska sportska dvorana. Prije je nastupio domaći TS „Martinus.“ Lanu su došli slušati mnogobrojni obožavatelji, a o njenoj velikoj popularnosti svjedočili su brojni transparenti podrške. Sa svojim pratećim bandom, lijepa pjevačica na vrhuncu karijere, priredila je vatreni koncert. Vrti mi se, Majica, Kopija, Ludo ljeto, Odlaziš, Volim biti zaljubljena… – nizala je hit za hitom osiguravši neprekidnu zabavu i odličnu atmosferu. Neposredna komunikacija s publikom, nastavljena je i nakon koncerta kada se čekalo na autogram te fotografiranje s omiljenom estradnom zvijezdom.
Zabavno je bilo i dan ranije kada je dobrom glazbom slavlje otvorila Glazbena škola Dugo Selo. Još uvijek učenici, a već glazbenici svjetskog glasa, svojim tamburaškim sastavom „Skoro frajeri“ dokazali su zašto se s gotovo svakog natjecanja vraćaju kao pobjednici. Izvedba Čardaša te drugih skladbi digla je publiku na noge, a zapjevalo se uglas s njihovim gostom Petrom Pokupčićem.
Bila je to sjajna uvertira za sljedeći nastup koji je iznova potvrdio kako Dugoselci vole klape. S oduševljenjem je pozdravljena jedna od najboljih – klapa „Sveti Juraj“ Hrvatske ratne mornarice. Donijevši duh Dalmacije, zagrijali su prohladnu dugoselsku večer svojim izvedbama. Mirno spavaj ružo moja, Vilo moja, Ne diraj moju ljubav, Ružo moja crvena, Bura, Viva Croatia… – znala je stihove cijela dvorana tražeći nakon svake pjesme bis.
Spojiti krajeve Hrvatske glazbom, bio je cilj organizatora pa je nakon njih, u petak, na red došla i Slavonija. Za to su se pobrinuli poznata Bećaruša Cecilija i TS Fijaker. Uz zvuke tamburice, plesalo se i pjevalo na svaku slavonsku priču koju Cecilija itekako dobro zna prenijeti pjesmom. S građanima je koncerte pratio gradonačelnik Stipo Velić uputivši im čestitke za Dan grada. Svi koncerti bili su besplatni, a od posjetitelja su se mogle čuti samo riječi hvale za ovaj glazbeni poklon.Skip to content