Veliki uspjeh hrvatskog pedagoga i skladatelja Darija Cebića

Nakon niza impresivnih rezultata, Dugoselac Dario Cebić ostvario je još jedan ogroman uspjeh. Osvojio je 1. mjesto na “International Composition Prize” koje je održano pod pokroviteljstvom grada Barlette i Ministarstva kulture Republike Italije. Profesor Cebić je pobijedio na natjecanju sa skladbom “Sestetto n. 2 – Notturno” za komorni ansambl. Drugo i treće mjesto osvojili su umjetnici iz Kine – Liu Tianqi i Wang Mengyuan. Četvrto mjesto pripalo je Ng Pan Honu također iz Kine, dok je talijanski skladatelj Raimondi Ugo osvojio 5. mjesto.

Međunarodna komisija sastavljena od uglednih svjetskih profesora oduševljena je umjetničkim radom mladog hrvatskog pedagoga i skladatelja.

Dario Cebić je doktorirao glazbene znanosti i kompoziciju, a dobitnik je brojnih nagrada i priznanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Do sada je skladao 12 simfonija a njegove skladbe izvode se diljem svijeta. Studirao je na “Universität für Musik und darstellende Kunst“ u Beču i Gracu a usavršavao se na Hochschule für Musik, Theater und Tanz“ u Frankfurtu te na “Hochschule für Musik Hanns Eisler“ u Berlinu.Skip to content