Učenicima OŠ „Rugvica“ i OŠ „Ivan Benković“ nagrade za radove na temu vatrogastva

Na tradicionalnom natječaju Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije za svoje likovne i literarne radove nagrađeni su Vid Belec iz OŠ „Rugvica“ te Lea Marija Klajn i Josip Barišić iz OŠ „Ivan Benković“.

Nagrađeni su autori najboljih likovnih i literarnih radova na temu vatrogastva. Na natječaj Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije – proveden u suradnji sa županijskim Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu – pristigla su ove godine 352 rada učenika osmogodišnjih škola. Nagrade najuspješnijima uručili su danas župan Stjepan Kožić, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković i predsjednik VZ Zagrebačke županije Stjepan Ptiček. Među nagrađenima su i učenici škola iz Dugog Sela i Rugvice. Tako je u konkurenciji učenika od prvog do četvrtog razreda nagradu za najbolji literarni rad primio je Vid Belec, učenik četvrtog razreda OŠ Rugvica (mentorica Mirjana Kirin). Posjetitelji internetske stranice Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije najviše glasova za literarne radove dali su Lei Mariji Klajn, učenici trećeg razreda OŠ „Ivan Benković“ iz Dugog Sela (mentorica Sofija Štefanac Klobučar). Također, najviše je glasova dobio učenik prvog razreda ove dugoselske škole Josip Barišić (mentorica Karolina Rigljan) i to u kategoriji najboljih likovnih radova.

„Ovim se natječajem, prije svega, popularizira vatrogastvo. Mlade želimo upoznati tko su vatrogasci, čime se bave, zašto su bitni… Svake godine sve je više radova i mislim da smo time postigli ono što smo i htjeli. Kroz crteže i literarne radove mladi znaju da bi bez vatrogasaca u mnogim situacijama bilo teško“, rekao je župan Stjepan Kožić.

Natječaj za najbolje likovne i literarne radove provodi se već sedam godina.
„Djecu želimo educirati i osposobiti da se jednoga dana aktivno uključe u zaštitu i spašavanje. Iz godine u godinu sve je više radova, ali to i ne čudi. Na području županije ima preko 150 ekipa djece i mladeži koje sudjeluju na vatrogasnim natjecanjima. Zainteresirali smo djecu za vatrogastvo i to je velika stvar“, komentirao je Stjepan Ptiček, predsjednik VZ Zagrebačke županije.Skip to content