Veliki uspjeh učenika OŠ Josipa Zorića na 52. reviji filmskog i video stvaralaštva djece: „Velika bijela kokoš“ odnijela 1. nagradu!

Ovogodišnja 52. revija filmskog i video stvaralaštva djece održavala se od 24. do 28. rujna čak u tri grada, Varaždinu, Ludbregu i Čakovcu, gdje je upriličena i završna svečanost na kojoj je našim filmašima i animiranom filmu „Velika bijela kokoš“ uručena prva nagrada! Glavni i odgovorni za ovaj velik uspjeh su: tekstopisac Bruno Bertić, 8. c, autorice crteža i animacije Marija Đuran, Mia Markušić, Magdalena Kovačić, Anja Mijočević, Nikolina Pudić, Loreta Mrijaj, Ana Marija Roso i Lorena Kićimbaći, sve bivše učenice 8. a i 8. b razreda, dok su zvuk i montažu odradili članovi naše Filmske družine. Mentorice su učiteljica likovne kulture Juliana Kučan i učiteljica hrvatskoga jezika Darija Sever.

Na Reviju su bila prijavljena 149 filmska rada, a u natjecateljski program uvrštena su 92 filma. Dakle konkurencija je bila velika, osobito u kategoriji animiranoga filma, u kojoj se natjecalo 48 filmova. Stručni ocjenjivački sud Revije u sastavu: Simon Bogojević Narath, redatelj, scenograf, animator i grafički dizajner, Čejen Černić, redateljica igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, Maja Flego, pedagoginja, novinarka i spisateljica, Boris Poljak, filmski i televizijski snimatelj, te Slaven Zečević, filmski motažer, ocijenio je film naših učenika najvišom ocjenom te osobito pohvalio originalnost priče, kreativnost animacije i nekonvencionalnost crtačkog izričaja.

Novost ovogodišnje revije je suradnja sa svjetskim filmskim festivalima poput Tokyo Kinder Film Festival, Seattle Film Festival, talijanski Giffoni Experience, Giffoni Makedonija, gdje će se prikazivati nagrađeni filmovi s Revije pa tako i „Velika bijela kokoš“!

Čestitamo našim učenicima i njihovim mentoricama i želimo im da posjete neke od svjetskih destinacija!

Nagrađeni rad učenika OŠ Josipa Zorića možete pogledati na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=BEWTN4Bquwc

Radoznali reporteriSkip to content