Veseliji Fašnik za umirovljenike u dugoselskim domovima

Krafne slatke za djede i bake“ naziv je akcije koju uoči Fašnika pokreće vlasnik dugoselske slastičarnice „Jagode i čokolada“ Dominik Vršić.

Ideja je, kako nam je pojasnio sam Vršić, da za sve umirovljenike smještene u domovima za starije i nemoćne te u obiteljskim domovima na području grada Dugog Sela, osigura besplatne krafne. Radi se o oko 400 umirovljenika u 18 domova koji će biti darovano, a Vršić se za ovu hvalevrijednu akciju odlučio nakon uspješno organiziranog Sladolednog dana, kada su zadnjeg dana škole svi dugoselski osnovnoškolci bili počašćeni sladoledom iz njegove slastičarnice. Na ovaj način starijoj populaciji našeg grada, među kojima mnogi od njih zbog zdravstvenih razloga ne mogu doći na gradsku Fašničku manifestaciju (koja je u pripremi u Dugom Selu 23. veljače), veseli Fašnik dolazi k njima.

Cjelokupna akcija organizira se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Dugo Selo, a sljedeće subote, 15. veljače, planirana je posjeta korisnicima Doma za starije osobe Davor. Kako najavljuje Vršić, posjeti će se pridružiti i predstavnici Grada, TZ Dugo Selo, uz pratnju TV ekipe HRT-a koja će o svemu napraviti prilog. Također dodaje kako su u akciju pozvane i osnovne škole s područja grada, kao i vrtići, uz članove KUD-a Preporod među kojima su članice zbora Koledarice potvrdile sudjelovanje. Vjerujemo kako će maskirani sudionici posjete domovima koji će darivati mirisne pokladne krafne zasigurno izmamiti osmjehe umirovljenicima u domovima, što je ujedno najveća nagrada ove cjelokupne akcije.



Skip to content