Zaigrajte kviz o sv.Martinu, proglašenje pobjednika 3.srpnja

Grad Dugo Selo je u sklopu projekta Interreg „NewPilgrimAge“ pokrenuo aktivnosti u cilju osvještavanja o važnosti svetomartinske baštine u Dugom Selu, a prvenstveno namijenjene mlađoj populaciji. Tako je voditeljica projekta Zvjezdana Budor Klarić s predstavnicima tvrtki – izvoditeljima aktivnosti (Vision team d.o.o. i  Foretić i sinovi d.o.o.) predstavila u školama OŠ „Ivan Benković“ te u SŠ Dugo Selo pilot aktivnosti projekta Interreg NewPilgrimAge – Kviz o sv. Martinu u mobilnoj aplikaciji i Virtualnu šetnju kroz crkvu sv. Martina sa virtualnom izložbom.

Autor kviza je Miroslav Begić, profesor u SŠ Dugo Selo, u čijem su razredu i održane prezentacije.

Više o prezentacijama kazala je Zvjezdana Budor Klarić. „Napravljen je kviz o sv.Martinu koji se može skinuti na trg playu, svatko na svom pametnom mobilnom telefonu. Potrebno je upisati kviz sv.Martina, otvara se kviz i odgovara na pitanja vezana za ovu tematiku. Grad je osigurao i bogate nagrade za najbolja tri kvizaša. Prva je mobitel u vrijednosti 2.000 kuna; druga poklon bon u trgovini Kapp u vrijednosti 750 kuna; treća poklon bon od 300 kuna u slastičarnici „jagode i čokolada“. Igrati mogu svi do 3. srpnja kada će biti proglašenje pobjednika na službenoj stranici Grada.“

Također, učenicima je prezentirana i aplikacija Virtualna šetnja kroz crkvu sv. Martina s virtualnom izložbom. Ovdje svi sudionici mogu naći odgovore na pitanja kviza te vidjeti kako će izgledati obnovljena crkva sv.Martina i kako bi izgledala nakon obnove po idejnom projektu tvrtke „Foretić i sinovi“. Neki od učenika odmah su kviz i zaigrali. Stoga, opremite se knjigama i istražujte, okušajte se i vi uz napomenu kako se igrati može samo jednom, a sve do 3.srpnja.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=2nTI8w1eTJQSkip to content