ZAPOČINJE IZGRADNJA RECIKLAŽNOG DVORIŠTA: Grad za izgradnju dobio 3,7 milijuna kuna iz EU fondova

Na odlagalištu komunalnog otpada u Andrilovcu 26. veljače je uveden u posao izvođač radova na izgradnji gradskog reciklažnog dvorišta. Riječ je o tvrtki Graditelj svratišta iz Zagreba koja će u 209 radnih dana, koliko je predviđeno trajanje radova, izgraditi projektom predviđene objekte s 3 garažna mjesta za kamione, nadstrešnicu za zbrinjavanje opasnog otpada te prijemni ured u skopu vage za vaganje otpada. Reciklažno dvorište gradit će se u krugu odlagališta gradskog komunalnog otpada u Andrilovcu kojim gospodari DKPC Dugo Selo koji će, nakon završetka gradnje, preuzeti i reciklažno dvorište. Nadzor na izgradnji obavljat će tvrtka Eko Plan koja je izrađivala i projekt za reciklažno dvorište.
Grad Dugo Selo je sredstva za izgradnju reciklažnog dvorišta u iznosu 3,7 milijuna kuna dobio temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.
Uz korisnika – Grad Dugo Selo, kao posrednička tijela, potpisali su ga i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a riječ je o bespovratnim sredstvima.
Zbog loših vremenskih uvjeta, radovi nisu započeli danom uvođenja u posao, već će započeti čim to vremenska situacija dozvoli, ali prema izjavama nazočnih predstavnika investitora i izvođača, za očekivati je da će posao biti priveden kraju i prije planiranom roku, odnosno da će na jesen Grad Dugo Selo imati svoje reciklažno dvorište.Skip to content