Zimska služba spremna za predstojeće zimsko razdoblje

Današnjim pregledom spremnosti zimske službe uoči početka zimske sezone i stanju pripravnosti koje počinje od sutra, 15. studenoga, i traje do 15. travnja sljedeće godine, utvrđeno je kako zimska služba zadovoljava sve tehničke uvjete za rad na terenu.

Zimsku službu na području grada Dugog Sela obavljat će tvrtka Graditelj svratišta te će raspolagati s ukupno 9 ekipa s bazom u Sesvetskom Kraljevcu, doznajemo od voditelja Odsjeka za komunalno i stambeno gospodarstvo Grada Dugog Sela Davora Miljanovića. Ekipe će biti opremljene sljedećom mehanizacijom – dvije ralice i dva stroja na poslovima čišćenja asfaltnih cesta, tri bagera/kombinirke na poslovima čišćenja parkirališta te dva manja stroja na poslovima čišćenja nogostupa, parkirališta i javnih prostora. Tom prilikom izvršen je i pregled spremišta soli i sipine, te je utvrđeno kako je za sezonu spremno 80 tona soli i 60 m³ sipine.

Ove sezone na terenu će biti dežurno osam ekipa zaduženih za određena područja prema planu i prioritetima, a uz ekipe i ljudstvo DKPC-a, koji također raspolažu strojem za čišćenje nogostupa, te uz poboljšanu mehaničku opremljenost zimske službe, učinkovitost čišćenja snijega bit će puno veća, poručuju iz Grada. Inače, gradskim proračunom planirano je 650.000 kuna za zimsku službu.

Današnjoj smotri u prostoru tvrtke Graditelj svratišta u Sesvetskom Kraljevcu prisustvovali su predstavnici Gradskog upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, komunalno i stambeno gospodarstvo i Odjela komunalne službe Grada Dugog Sela, predstavnici izvođača radova zimske službe za grad Dugo Selo, kao i predstavnici Policijske postaje Dugo Selo koji su utvrdili ispravnost izloženih vozila.

 

1.JPG 10.JPG 11.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG 6.JPG 7.JPG 8.JPG 9.JPG

 Skip to content