Zorići zajednički proslavili Dan škole

U prisustvu zamjenika gradonačelnika Dugog Sela Pave Jakovljevića, gradskog pročelnika za društvene djelatnosti Veljka, ravnatelja OŠ „Ivan Benković“ Branka Goleša, predstavnika gradskih ustanova, institucija te dugoselskog župnika Slavka Kresonje danas je u školskoj dvorani Osnovne škole „Josip Zorić“ svečanom priredbom obilježen Dan škole. Na samom početku brojne okupljene goste, profesore, nastavnike, djelatnike Škole, kao i umirovljene djelatnike  Škole, učenike i njihove roditelje pozdravila je ravnateljica Škole Mara Mamuza. Podsjetila je kako je tekuću školsku godinu na izmaku, obilježilo osvajanje titule „Najljepšeg školskog vrta u Hrvatskoj“. „No ta titula ne odnosi se samo na vrt, već na cijeli okoliš Škole, ali i na jednu vrlo važnu činjenicu koju je otkrila sama voditeljica projekta „Najljepši školski vrtovi u Hrvatskoj“ Lidija Komes – a to je da ova Škola ima dušu“, poručila je ravnateljica Mamuza. Dogradonačelnik Pavo Jakovljević uputio je svima prisutnima čestitke uz Dan škole, prenijevši čestitke gradonačelnika Stipe Velić. „Ponosimo se našom „starom školom“  u svakom pogledu – kako je obnovljena, kao i sa uspjesima koje nižete, nadamo se da će te istim tempom nastaviti dalje“, poručio je dogradonačelnik.

Bogati zabavno kreativni program koji je uslijedio pokazao je kontinuiranu predanost i posvećenost profesora i nastavnika u razvijanju i poticanju mladih školskih talenata. Priredbu je otvorila Pjevačka skupina učenika 1. razreda voditeljice Marine Perković izvevši pjesmu „Škola, nakon koje su prvašići Plesne skupine izveli Kaubojski ples pod vodstvom učiteljice Ade Trbović. Četvrtašice Mirna Protrka i Marija Jagić pod vodstvom Ivane Protuđer recitirale su pjesmu pjesmu G. Viteza „Kakvu kome knjigu?“. Dinamičan, „zumbastičan“ nastup imala je Plesna skupina 3. razreda voditeljice Sonje Vančević koja je otplesala isti ples, a nakon njih uslijedio je igrokaz „Prijateljice“ učiteljice Marijane Balšić u kojem su nastupile učenice Antonija Vukadin, Mia Vernik i Ivana Lucić. Program se nastavio s plesnom točkom učenica 4. razreda voditeljice Ruže Špoljarić „I feel better when I’m dancing“, a s mixom popularnih pjesama nastupila je Instrumentalna skupina učenika 2., 4. i 6. razreda voditeljice Tene Čačić. Učenici 6. razreda pod vodstvom učiteljice Petre Bijelić razveselili su publiku sa setom viceva i anegdota slavnih osoba,a Recitatorska skupina učenika 8. razreda Laura Širol, Martina Ćorluka i Anamari Bagarić voditeljice Dragane Radovan Marković izvele su glazbeni recital. Na kraju uslijedili su nastupi Instrumentalnog sastava učenika 4. razreda Marta Akmačić, Kristina Pavić, Matko Bebek i Fran Vicić voditeljice Marije Šarkanj koji su izveli su dječju pjesmu „Anuška“, Školski zbor izveo je mix popularnih pjesama, a Zbor učitelja zaključio je priredbu mixom pjesama grupe „Parni valjak“.

Organiziranjem radionica koje su su se odvijale tijekom cijelog dana prezentirana su znanja i vještine usvojena tijekom obrazovnog programa. Radionice su se odvijale podjednako u predmetnim i razrednim učionicama, a bilo je doista različitih osmišljenih za razne afinitete učenika. Od kreativno-likovnih u kojima su izrađivane kućice za ptice, sportskih radionica, radionice animiranog filma, kemičarske radionice u kojoj se izrađivala krema za ruke i parfemi, do radionica meteorologije, robotike, matematičarske, volonterske te kviz radionice „Potraga za svetim gralom“ i radionice medijacije. Doista široki raspon zanimljivih radionica, a sve u cilju poticanja učeničkih interesa.Skip to content