Županijski umirovljenici obilježili Međunarodni dan starijih osoba: Svečani skup održan u Dugom Selu

Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije obilježila je 1. listopada – Međunarodni dan starijih osoba. Svečanost je održana u Dugom Selu, a domaćin – organizator bila je Gradske udruga umirovljenika Dugo Selo. Na skupu su bili predstavnici svih umirovljeničkih udruga u Županiji te uzvanici: župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, predsjednik Zajednice umirovljenika Županije Josip Jakopač i počasni predsjednik Rudolf Benčak. Nazočan je bio i glavni tajnik Matice umirovljenika Hrvatske Ivan Banek .
Svi su oni posvetili riječi osobama starije životne dobi, njihovim potrebama i aktivnostima te zahvalili lokalnim zajednicama, a posebice Zagrebačkoj županiji na potporama.
A župan Kožić potvrdio je ulaganje u aktivnosti civilnog društva, sufinanciranje rada brojnih udruga čiji su članovi i umirovljenici te posebice umirovljeničkih udruga. Štoviše, potvrdio je župan Kožić, financijska i programska potpora koja omogućuje aktivnosti građana treće životne dobi, bit će sve veća i sadržajnija.
Lokalna zajednica, naš Grad, dobrano skrbi za umirovljeničku populaciju. Osiguravaju se prostorni, financijski i drugi uvjeti kako bi se njihovi programi ostvarivali. Napisani su i projekti s nizom aktivnosti za osobe starije od 55 godina. To je, između ostaloga, kazao dugoselski gradonačelnik Nenad Panian, koji se pridružio skupu sa suprugom Sunčicom Žuteković – gradskom vijećnicom, te zamjenicima Jasminkom Kokot Bambić i Nikolom Tomincem.
Predsjednik Gradskoga vijeća Dugog Sela Darjan Budimir i predsjednik Općinskog vijeća Brckovljani Božo Graberec također su uveličali obilježavanje ovog Dana posvećenoj osobama starije dobi.
U ime domaćina i organizatora, predsjednik dugoselske Udruge Stjepan Jambrišak, pozdravio je više od dvije stotine okupljenih navodeći potrebe i planove dugoselskih umirovljenika. On je svima zahvalio na suradnji i potpori. Posebice je naveo dugoselska obiteljska gospodarstva koji su donirali svoje proizvode za uzvanike i goste ovog skupa. To su OPG- i Sesan, Mahač, Štiglić, Zadravec, Doroda, Remenar koji su poklonili vino, med, sir, ulje, aroniju, a Pučko otvoreno učilište Dugo Selo uzvanicima je dalo knjige o dugoselskoj baštini.
Svečanost su glazbenim programom uveličali pjevački zborovi umirovljenika iz Dubrave, Brckovljana i Preporodove koledarice – ženski vokalni ansambl KUD-a „Preporod“ .

NK
Fotografije AMŠSkip to content