Aktivno ljetovanje u odmaralištu Društva Naša djeca Dugo Selo u Velom Lošinju od 10. srpnja do 20. srpnja

U već tradicionalnoj smjeni školaraca osnovnih škola s područja Dugog Sela i Božjakovine, ovog ljeta se na okupu našlo dvadeset i šestero djece.
I ove godine ljetovanje za školarce je sadržavalo prvenstveno sportsko-rekreativne sadržaje, ali se nisu zapostavili niti edukativni i odgojni sadržaji koji se već šest godina provode s djecom u sklopu projekta Djeca i mladi ne priznaju granice.
Svako jutro započelo je tjelovježbom na terasi odmarališta.
Na plaži Rovenska organizirala se škola plivanja za neplivače koju je vodila trenerica Jerneja Bambić, a s plivačima su se organizirale razne aktivnosti: picigin, vaterpolo, lovice u moru, ronjenje i skakanje s mola koje je vodila trenerica Janja Bambić.
Naravno, djeca su imala slobodno vrijeme za izmišljanje svojih aktivnosti, a jedna od čestih aktivnosti je bila „zatrpajmo ih kamenjem“ i igranje kartama UNO.
Na terasi odmarališta su se realizirali sadržaji s temom Upoznajmo sebe kako bismo razumjeli druge, crtali su se dojmovi s mora, igrala se društvena igra Ne ljuti se čovječe te se igrao stolni tenis.
U poludnevnoj posjeti obližnjeg Malog Lošinja posjetili smo Muzej Apoksiomena koji je na sve ostavio izrazit dojam. Dan prije povratka u Dugo Selo vozili smo se i u turističkoj polu podmornici Lovro i doživjeli morski svijet na drugačiji način.
U večernjim satima trenerice su djecu odvodile na igralište gdje su s mještanima i turistima najčešće igrali nogomet i košarku. Često su odlazili i u poznato zagrebačko odmaralište Zlatokrila na plesnjak te na razne društvene i sportske igre koje su provodili njihovi animatori, a uključivala su se i naša djeca. Tijekom ljetovanja proslavili smo i jedanaesti rođendan Nea Vojvodića.
Cilj nam je bio ljetovanje realizirati kao edukativan, zabavan i aktivan odmor te djecu upoznati s različitim sportsko-rekreativnim aktivnostima, ali i ostalim sadržajima u kojima su i uživali. Svoj cilj smo ostvarile, a djeca su se zadovoljna vratila svojim roditeljima.

Tekst i fotografije priredile: trenerice Janja i Jerneja Bambić te voditeljica smjene Sofija Štefanac KlobučarSkip to content