Četvrtaši upoznati s programom MAH 1

Tijekom mjeseca travnja kontakt policajci Policijske postaje Dugo Selo – provode edukativna predavanja učenicima četvrtih razreda osnovnih škola s područja grada Dugog Sela, općine Brckovljani i općine Rugvica (gotovo 400-tinjak učenika). Prema preventivnom programu „Mogu, ako hoću – MAH 1“ predavanja su prilagođena njihovoj dobi s naglaskom na štetnost konzumacije cigareta, alkohola i opojnih droga, iako se osvrnulo i na problem vandalizma, policijsko postupanje, ovlasti policije, itd.
Djeca će se upoznati s kontakt policajcima na svom području kojima se u bilo kojem trenutku mogu obratiti s bilo kakvim problemima.
Danas su tako prostore PP Dugo Selo posjetili četvrtaši Osnovne škole Ivan Benković, točnije 4. b razreda razrednice Sofije Štefanac Klobučar, kojima je predavanje održao kontakt policajac za područje općine Brckovljani Nikola Ronjak. Tom prilikom spomenuto je kako za zapadno područje grada Dugog Sela (kojem pripada i OŠ Ivan benković) trenutno nema zaduženog kontakt policajca, s obzirom da je prijašnji (Dubravko Graberec) otišao u mirovinu, a u međuvremenu nije imenovan novi. Nadaju se kako će se to promijeniti.Skip to content