„DAN NARCISA“: Svake godine tradicionalno na početku proljeća održava se „Dan narcisa”.

Organizator ove humanitarne akcije je Europa Donna s Hrvatskom ligom protiv raka, Hrvatskim senološkim društvom i Hrvatskim onkološkim društvom.

U Dugom Selu akciju će provoditi Gradsko društvo Crvenog križa Dugo Selo uz pomoć svog Kluba mladih, Klub žena pri Gradskoj udruzi umirovljenika Dugo Selo, kao i grupa žena oko gđe Klarić Magdalene.

Akcija se diljem Hrvatske provodi 21. ožujka u prijepodnevnim satima, a u Dugom Selu, od 9 do 12 sati. Lokacije na kojima ćete moći kupiti cvjetove narcisa i time pomoći projekte edukacije o raku dojke, te snimanja mobilnim mamografom, su:

  • Kolodvorska ulica (kod sata),

  • Lukarišće – „Klarić promet“

”Kao i svake godine akcijom prikupljamo sredstva za poboljšanje liječenja raka dojke, edukaciju žena, te uvjeta za što ranije otkrivanje raka dojke, u fazi dok je još izlječiv”, navode u udruzi Europa Donna.

Akcijom podižemo svijest naših sugrađana o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka dojki. Prema statistikama od ove bolesti u Hrvatskoj godišnje umire 900 žena.

Cilj ovogodišnje akcije jest promocija kupnje linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju, a sve u sklopu lobiranja za donošenje nacionalnog programa liječenje raka dojke kojim se smrtnost smanjuje za 15-20%.

G.K.Skip to content