Dugoselska glazbena škola pokretač brojnih državnih i međunarodnih projekata

Dugoselska glazbena škola u posljednjih 5 godina može se pohvaliti sa izuzetnim rezultatima. U školi, u kojoj talentirani učenici mogu pohađati osnovno i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje trenutno predaje 15ak profesora, većinom magistara i doktora glazbe, koji izvode nastavu klavira, violine, tambure, kontrabasa i flaute. Vrijedi napomenuti da su svi profesori zaposleni prema suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja te grad Dugo Selo nema nikakvih troškova prema nastavničkom kadru.
Popularnost škole, koju trenutno pohađa 200ak učenika/ca, svakim danom je sve veća tako da velik broj učenika dolazi i iz drugih okolnih mjesta, tj. Općine Rugvica, Općine Brckovljani, Sesvetskog Kraljevca, Zeline, Vugrovca te iz Grada Zagreba.
Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća dobivena je suglasnost na Eleborat o opravdanosti osnivanja Glazbenog vrtića pri Glazbenoj školi, tako da je od jeseni u planu pokretanje i navedenog predškolskog smjera.
Osim brojnih uspjeha ostarenih na Regionalnim i Državnim natjecanjima studenata i učenika glazbe i plesa RH, učenici Glazbene škole bili su izuzetno uspješni i na brojnim međunarodnim natjecanjima, od kojih izdvajamo 1. mjesto na Europskom i Svjetskom folklornom prvenstvu na Crnome moru, gdje će i ove godine nastupiti, predstavljajući naš grad i Republiku Hrvatsku. Samo u školskoj godini 2016./2017. osvojena je 1. nagrada na Regionalnom natjecanju iz komorne glazbe, 1. mjesto na državnom natjecanju, smjer tambura – 3. kategorija (Luka Ivezić), 2. nagrade na Regionalnom natjecanju – Lucija Šarić (klavir), Jan Gorišek i Monika Sever (tambure), 3. nagrada na Državnom natjecanju iz komorne glazbe itd. Vrijedi napomenuti da je Tamburaški orkestar Glazbene škole na svjetskoj rang listi EAFF i WAFF plasiran na 1. mjesto, a prije nekoliko mjeseci izdan je i prvi CD pod nazivom ,,Tamburaški Nocturno”.
26. i 27. svibnja održat će se prijemni ispit za upis u programe osnovne glazbene škole, a prijavnica za audiciju se može dobiti u tajništvu škole kao i na Web stranici škole.Skip to content