Dugoselski kolodvor nesiguran za kretanje slijepih i slabovidnih osoba

S obzirom na sve više otežane uvjete putnika HŽ vlakova na dugoselskom kolodvoru, koji zbog rekonstrukcije i izgradnje već dulje vrijeme nije u funkciji, Gradu Dugom Selu se obratila slijepa građanka, koja radi u Zagrebu i svakodnevno putuje vlakom.

Građanka je uputila zahtjev da se na Kolodvoru Dugo Selo postave primjerene oznake za slijepe i slabovidne osobe radi što lakšeg kretanja i što veće sigurnosti spomenutih osoba, a koje sada ne postoje, niti su izrađene.

Grad Dugo Selo je uputio 7. veljače o.g. dopis HŽ Infrastrukturi d.o.o. kojim zahtjeva postavljanje oznaka za slijepe i slabovidne osobe na željezničkom kolodvoru u Dugom Selu, no do današnjeg dana nije zaprimljen nikakav odgovor.

Kako bi se što prije riješio zahtjev građanke, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, obratio se Pravobraniteljici za osobe s invaliditetom Anki Slošnjak, dopisom upućenim 28. veljače, u kojem se apelira na pomoć i rješavanje ovog problema koji obuhvaća sve slijepe i slabovidne osobe na području grada.Skip to content