Projekt uređenja šetnice do Pump tracka s vidikovcem vrijedan 2,2 milijuna eura prijavljen na natječaj Ministarstva turizma i sporta

Grad Dugo Selo ovih dana je prijavio svoj projekt „Razvoj javne turističke infrastrukture Grada Dugog Sela“ na natječaj Ministarstva turizma i sporta za izgradnju sportsko-turističkih infrastruktura kojim bi se ukupna vrijednost projekta o 2,2 milijuna eura financirala u potpunosti putem natječaja.

Radi se o vrlo kompleksnom projektu koji obuhvaća čak pet manjih građevinskih projekata i prilikom prijave na natječaj Grad je predao više od 300 različitih datoteka, pojasnio nam je pročelnik za financije i komunalno gospodarstvo Dean Dragičević.

Projektom, u kojem Gradu partneri Turistička zajednica Dugo Selo i Sportski centar Dugo Selo – planira se izgradnja i uređenje šetnice kroz šumu od Perivoja grofa Drašković do Pump tracka ukupne duljine 900 metara. Planirana je rekonstrukcija postojećeg mosta (kolokvijalno Mosta ljubavi), uređenje postojeće šetnice uz nogometni teren te terene Sportskog centra do Pump tracka. U južnom dijelu šetnica predviđa izgradnju više prijelaza (mostova) preko potoka. Uz gradsku sportsku dvoranu planirana je izgradnja tri nova igrališta – za Padel tenis, novog dječje igralište, a postojeće vanjsko nogometno igralište se dorađuje te dobiva balon za korištenje tijekom zimskog perioda. Isto tako, pojašnjava nadalje pročelnik, na gradskoj sportskoj dvorani bit će izgrađena solarna elektrana, a projektom će se osigurati sredstava za nabavu električnih bicikala koji će se moći posuditi za razgled nove šetnice. Šetnica se završava kod Pump tracka gdje se projektom predviđa izgradnja impresivnog vidikovca visine 18 metara (konstrukcije od čelika i drveta) s panoramskim 360° pogledom na cijeli grad.

„Natječajem se otvara mogućnost 100-postotnog sufinanciranja ovog vrlo zahtjevnog projekta u kojem Grad nije vlasnik obuhvaćenih parcela, već pripadaju ili obitelji grofa Drašković, tvrtke INA d.d. ili Republike Hrvatske, što je zahtijevalo brojne suglasnosti. No, zbog iznimne vrijednosti koju nosi, nadamo se pozitivnom rješenju naše prijave“, poručio je pročelnik Dragičević.Skip to content