Dugoselsko kulturno ljeto konačno na ljetnoj pozornici: KEREKEŠI JOŠ JEDNOM POKAZALI ZAŠTO IH DUGOSELCI VOLE

Gostovanje Teatra Kerekesh iz Varaždina prvi je kulturni događaj iz programa Dugoselskog kulturnog ljeta – KUŠ „Kulture u Športskom“ koji je, kao što je bilo i predviđeno za sva događanja, održan na vanjskoj pozornici u dvorištu Športskoga. Dosadašnja događanja, naime, nisu imala sreće pa ih je dugoselska kulturna publika mogla pratiti u obližnjoj dvorani Preporod.
Zaljubljenici u kazalište, a pokazalo se ovaj puta da ih u Dugom Selu ipak ne nedostaje, mogli su uživati u pitkoj komediji „Ufuraj se i pukni“ u kojoj, uz udarni tandem Ljubomira i Jana Kerekeša, glumi i Zoran Pribičević.
Dobroj atmosferi doprinio je zasigurno i sam ugodni, a pokazalo se i za ovakvu namjenu sasvim zadovoljavajući i dovoljno akustični, ambijent ljetne pozornice. Pokazalo se, naime, da Dugo Selo, unatoč nedostatku namjenskih i profesionalnih prostora za događanja u kulturi, ipak ima potencijala za organizaciju kvalitetnih događanja, uz ponešto uloženog truda organizatora.
Ljetna pozornica u Športskom ovaj petak, 21. srpnja, također s početkom u 21,00 sat, dočekuje nove goste. Završna večer KUŠ-a rezervirana je za ljubitelje rock and rolla, a gosti su okorjeli zagrebački roker Walter Neno Neugebauer i njegov band The Cadillac koji već pola stoljeća rasturaju zagrebačke plesne scene sa svojom svirkom. Stoga, uz uživanje u dobrom starom rock and rolu, Dugoselci će u petak moći i zaplesati i vratiti se u neka već pomalo zaboravljena vremena.Skip to content