GRAD DUGO SELO I CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB U POKUŠAJU SPREČAVANJA DELOŽACIJE U OSTRNI

Gradonačelnik Grada Dugog Sela Nenad Panian s najbližim suradnicima i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Dugo Selo Nada Petković održali su danas sastanak na kojem su razmatrane mogućnosti pomoći obitelji Šljuka iz Velike Ostrne kojoj je od strane Općinskog građanskog suda u Zagrebu izdano pravomoćno rješenje o iseljenju iz stana koji se nalazi u objektu u vlasništvu HŽ-a u Velikoj Ostrni. Ravnateljica Centra Nada Petković izvijestila je da su suradnji s Gradom odmah po saznanju o deložaciji stručni radnici Centra obišli obitelj Šljuka te su ih upoznali s mogućnošću zbrinjavanja u udomiteljskoj obitelji, ili kroz pružanje financijske pomoći koja bi im omogućila stambeno zbrinjavane.
U tom smislu, rekao je gradonačelnik Nenad Panian, spomenutoj je obitelji ponuđeno više vrsta pomoći, ne bi li se osigurala jednokratna i stalna novčana pomoć i naknada za stambeno zbrinjavanje obitelji u zamjenskom prostoru, ali su paralelno upućene zamolbe Općinskom građanskom sudu u Zagrebu, kao i vlasniku zgrade – HŽ-u da se deložacija odgodi do stvarnog početka radova, predviđenih za proljeće sljedeće godine. Riječ je o našim sugrađanima i poduzet ćemo što je u okviru naših ovlasti i zakonski predviđenih mogućnosti sve da im pomognemo – rekao je Panian.
Nakon sastanka svi nazočni na sastanku posjetili su i samu obitelj u objektu iz kojeg ga HŽ pokušava iseliti, ne bi li u razgovoru s obitelji Šljuka donijeli rješenje da se ova obitelj zbrine na što kvalitetniji način. Naime, HŽ namjerava vršiti radove na rekonstrukciji pruge, pri čemu je objekt u kojem stanuje obitelj Šljuka predviđen za rušenje. Nedavno je izdano pravomoćno rješenje o deložaciji, a Centar i Grad su od saznanja o predviđenoj deložaciji koja bi trebala biti 14. rujna, u neprestanoj koordinaciji ne bi li pronašli najbolje rješenje za spomenutu obitelj.
Međutim, s obzirom da obitelj Šljuka nije prihvatila ponudu za zbrinjavanje putem udomiteljstva u obitelji, niti druge oblike ponuđene pomoći koji predviđaju osiguravanje alternativnog stambenog prostora, već očekuje pozitivan odgovor Suda i HŽ-a temeljem zahtjeva Grada i Centra, postoji nada da do predviđene deložacije ipak neće doći.Skip to content