Kino na otvorenom: ASTERIX RAZVESELIO NAJMLAĐE, ODRASLI U FILMSKOM UGOĐAJU

Oko tri stotine posjetitelja, uglavnom djece uz pratnju roditelja, pristiglo je 8. rujna na prvu filmsku večer na otvorenom, kako su je predstavili organizatori. Inicijativa građana „Drugo Selo“ organizirala je dvije filmske projekcije na starom rukometnom igralištu u Dugom Selu. Djeci je bio namijenjen Asterix: Grad bogova, koji je dobro posjećen. Osim djece i roditelja u pratnji, bilo je i podosta mladih.
Unatoč kiši koja je dan ranije zaprijetila ovom događaju , vrijeme je bilo suho i ne previše hladno. Tako je ovaj događaj u pravom smislu obilježio i kraj ljeta, kako su organizatori i zamislili.
Održavanje kino-programa na otvorenom nastalo je u zamisli troje gradskih vijećnika koji su u Gradsko vijeće izabrani na proteklim izborima s liste grupe birača „Drugo Selo „. Sukladno osvojenim mandatima i zakonskim propisima oni su dobili sredstva , koja su na ovaj način odlučili vratiti građanima – kazao je vijećnik Siniša Kljajić.
Troškovi organizacije kino-događaja s projekcijom dva filma i neizostavnim kokicama za posjetitelje , iznose desetak tisuća kuna. Bilo je potrebno još podosta dobrovoljnog rada u pripremi i realizaciji. Organizatori su pripremili oko 250 mjesta za udobno sjedenje, veliko platno i kvalitetnu opremu za projekciju i ozvučenje.
Tijekom kino predstava posjetitelji su ostavljali dobrovoljne priloge za Onkološko savjetovalište Dugo Selo. Nakon prvog filma za najmlađe prikazano je nekoliko kratkih, vrlo dobrih filmskih radova učenika filmske grupe OŠ Josipa Zorića, koju vodi Darija Sever.
U nastavku film „Kapetan Fantastični“ postigao je manju gledanost. Odrasli građani pokazali su daleko manje zanimanje za kino na otvorenom od djece. Organizatori su očistili prostor za novu grupu gledatelja koji su u pravom kino-ugođaju pratili film. Među gledateljima bila je i zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot-Bambić.
Zadovoljni nakon uspješnih kino predstava , članovi građanske inicijative najavljuju i druge aktivnosti za građane. S ostatkom novca organizirat će tematske tribine.Skip to content