Grad Dugo Selo ostvario sredstva za pomoć mladim obiteljima i mladima te ih udvostručio na 38.880 eura – natječaj za 10 dana

Sukladno javnom pozivu za Pilot projekt javni poziv jedinicama lokalne samouprave za financijsku potporu usmjerenu na sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini Središnji državni ured za demografiju i mlade dodijelio je Gradu Dugom Selu maksimalna predviđena sredstva za JLS u iznosu od 19.440 eura.

Kako pojašnjava pročelnik za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol Boris Savić istim sredstvima Grad Dugo Selo planira pomoći 10 mladih obitelji i mladima za podmirenje troškova stanovanja. „Kako bi još više pomogli sugrađanima u osamostaljenju i iznalaženju stambenog rješenja Grad je odlučio sva dobivena sredstava udvostručiti, odnosno osigurati dodatnih 19.440 eura iz proračuna za dodatnih 10 obitelji i mladima“, najavio je pročelnik. Natječaj za dugoselske mlade obitelji i mlade bit će objavljen tijekom sljedećih 10 dana u kojem će biti definirani svi kriteriji potrebni za participiranje, s naglaskom da se radi o socijalnoj mjeri.

„Tko je u situaciji da je u najmu stana ili kuće te se nalazi u životnoj situaciji da treba pomoć u plaćanju računa, najamnine, režija – kroz ovaj projekt vjerujem da ćemo pomoći velikom broju obitelji, odnosno 20 njih. Grad je odlučio da se radi o testnoj godini koja će pokazati kakav interes vlada za ovu mjeru. Bez obzira na daljnje javne pozive iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Grad ima namjeru nastaviti daljnju provedbu kako bi dugoročno mogao što više pomoći mladoj populaciji našeg grada“, poručio je pročelnik.

Temeljem ugovora sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade propisan iznos za svaku obitelj sa djecom iznosi 180 eura mjesečno te 120 eura za mladu osobu i mladu obitelj bez djece. Najviši iznos koji može biti odobren pojedinoj mladoj obitelji sa djecom je 2.160 eura godišnje, što je iznos planiran za 2023. godinu, dok mladoj osobi i mladoj obitelji bez djece 1.440 eura. Vrijednost pilot projekta na nivou Hrvatske iznosi 785.719 ura (5.920.000 kuna).Skip to content