Utvrđeni prijedlozi kandidatura za novi sastav Savjeta mladih Grada Dugog Sela

Odbor za izbor i imenovanja pod predsjedavanjem Krune Blažinovića te u prisustvu dogradonačelnice Jasminke Kokot Bambić i pročelnika za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol Borisa Savića sinoć je razmotrio pristigle prijedloge kandidatura za izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih Grada Dugog Sela.

Temeljem javnog poziva koji je bio otvoren mjesec dana pristiglo je sedam prijedloga kandidatura za izbor novih članova Savjeta mladih, a članovi Odbora utvrdili su valjanost prijedloga i ispunjavanje zadanih zakonskih kriterija, između ostalog starosna dob od 15 do 30 godina. Tako je DVD Leprovica predložila kandidatkinju Ivonu Gavaš i kao njezinu zamjenicu Mateu Žilić. Udruga SURLA (Sportska udruga rekreativno lokalnih aktivista) predložila je Ivana Sonarića, inače dosadašnjeg člana Savjeta mladih u prošlom mandatu, i njegovog zamjenika Filipa Raškovića. DVD Andrilovec istaknuo je za novog člana Kristijana Karasa i za zamjenika Matea Remenara. Taekwondo klub Dugo Selo dao je dva prijedloga – za člana dr.sc. fizike Danijela Buhina i zamjenika Davida Klarića te drugog člana Antu Hercega i zamjenika Domagoja Aleraja. I na kraju KUD Preporod je također predložio dva nova člana i njihove zamjenike – Veroniku Žmalec i zamjenicu Karlu Zečević te Tomislava Gavranovića i zamjenicu Katarinu Pavić.

Članovi Odbora prihvatili su navedene prijedloge novih članova i njihovih zamjenika pri čemu je pročelnik Savić ustvrdio da je broj prijedloga identičan broju članova u Savjetu. Njihov izbor tajnim glasovanjem potvrdit će Gradsko vijeće Grada Dugog Sela na svojoj sljedećoj sjednici koja je planirana krajem kolovoza.Skip to content